Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δουλειά γραφείου και πόνος στην πλάτη: Πώς να περιορίσουμε τα συμπτώματα με τη σωστή καρέκλα γραφείου

Η εργασία σε γραφείο αποτελεί αναγκαστική συνθήκη για πολλούς ανθρώπους στον σύγχρονο ψηφιακό επαγγελματικό κόσμο. Την ίδια στιγμή, όμως, η μακροχρόνια έκθεση σε συνθήκες καθιστικής εργασίας χωρίς τα απαιτούμενα διαλείμματα και τη σωστή καρέκλα γραφείου, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα υγείας. Οι πόνοι στην στην πλάτη αποτελούν ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα και ύποπτα συμπτώματα ως προς τις προεκτάσεις τους στη ζωή του εργαζόμενου.

Ειδικότερα, ο πόνος στην πλάτη που σχετίζεται με την εργασία γραφείου συνήθως οφείλεται σε μια συνδυασμένη δράση παραγόντων, όπως η κακή στάση, η έλλειψη κινητικότητας και η έλλειψη υποστήριξης. Στοιχεία που με τη σειρά τους έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της καρέκλας γραφείου που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος.

Ποια είναι όμως τα τεχνικά εκείνα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή της κατάλληλης καρέκλας γραφείου προκειμένου να καταφέρετε να περιορίσετε τους πόνους στην πλάτη:

  1. Προσαρμοστικός σχεδιασμός: Μια καλή καρέκλα γραφείου πρέπει να είναι προσαρμόσιμη στις ατομικές ανάγκες του χρήστη. Αυτό περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ύψος καθίσματος, ρύθμιση πλάτης και ρύθμιση ανάκλισης. Ο χρήστης πρέπει να μπορεί να προσαρμόσει την καρέκλα έτσι ώστε να έχει μια ορθή στάση και να διατηρεί την ουδετερότητα της σπονδυλικής στήλης.
  2. Υποστήριξη μέσης και πλάτης: Η καρέκλα γραφείου πρέπει να παρέχει επαρκή υποστήριξη στη μέση και την πλάτη. Το πίσω μέρος της καρέκλας πρέπει να έχει μια ελαφρώς κυρτή καμπυλότητα που ακολουθεί τη φυσιολογική καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, η καρέκλα πρέπει να διαθέτει ρυθμιζόμενο μαξιλαράκι μέσης που παρέχει επιπλέον υποστήριξη και ανακούφιση στη μέση περιοχή.
  3. Άνεση και αναπαυτικότητα: Η καρέκλα γραφείου πρέπει να είναι άνετη και αναπαυτική για μακροχρόνια χρήση. Πρέπει να διαθέτει διαπνέοντα υλικά, όπως ύφασμα που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα. Επιπλέον, μια καρέκλα με αναπαυτικό μαξιλάρι στο κάθισμα μπορεί να μειώσει την πίεση στα ισχία και τους γλουτούς.
  4. Κινητικότητα: Μια καλή καρέκλα γραφείου πρέπει να επιτρέπει ελευθερία κινήσεων. Πρέπει να έχει περιστρεφόμενη βάση και ρόδες για εύκολη μετακίνηση και πρόσβαση σε διάφορες περιοχές του γραφείου.

Συμπεράσματα

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα συχνό σύμπτωμα που συνδέεται με τη δουλειά γραφείου και την καθιστική στάση εργασίας. Ωστόσο, με τη σωστή καρέκλα γραφείου, μπορείτε πραγματικά να περιορίσετε αυτά τα συμπτώματα και να διατηρήσετε μια ορθή στάση που αποσυμφορίζει τις πιέσεις που δέχεται το σώμα, προσφέροντας υψηλό επίπεδο αναπαυτικότατας, υποστήριξη και ενισχυμένη ασφάλεια. Προκειμένου να αποκτήσετε κι εσείς την ιδανική καρέκλα γραφείου που θα αλλάξει την ποιότητα της εργασιακής σας καθημερινότητας στο γραφείο, επισκεφθείτε σήμερα το ηλεκτρονικό κατάστημα της ErgoAction.

Η πιο ενημερωμένη συλλογή με επαγγελματικές καρέκλες γραφείου και διευθυντικές καρέκλες προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για όλες τις ανάγκες, την ώρα που οι experts της εταιρίας είναι πάντα διαθέσιμοι για να σας καθοδηγήσουν σε μια από τις καλύτερες επιλογές που κάνατε ποτέ για τον εαυτό σας.

Εμείς ξεχωρίσαμε τις παρακάτω καρέκλες γραφείου οι οποίες διαθέτουν όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς και ταυτόχρονα άριστη ποιότητα με πλήρη εγγύηση 3-5 χρόνια

Εργονομική καρέκλα γραφείου Active – Οικονομική και πλήρης

Εργονομική καρέκλα γραφείου Action chair VX – Βραβευμένη καρέκλα με πολύ μαλακό και ανατομικό κάθισμα

 

Εργονομική καρέκλα γραφείου Ergotech WoW! – Ξεχωριστό design και μοναδική στήριξη της πλάτης

Σειρά καρεκλών γραφείου Ergohuman – Οι πιο ολοκληρωμένες καρέκλες γραφείου σήμερα

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή