Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Δράσε για το Περιβάλλον» Ένα πρόγραμμα Erasmus του 1ου  ΕΠΑΛ Τρικάλων

Στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων πραγματοποιήθηκε από 6-10 Δεκεμβρίου 2021 η 1η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Act for Environment” («Δράσε για το περιβάλλον») που έχει σαν κύριο στόχο την εστίαση σε τοπικά και διεθνή περιβαλλοντικά προβλήματα και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις, που σκοπό έχουν να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα, δείχνοντας ενδιαφέρον για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αποφυγή της ρύπανσης, την εξοικονόμηση ενέργειας, την εξοικονόμηση νερού, την ανακύκλωση, τη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς ή του ποδηλάτου του και πολλά άλλα.

Στη συνάντηση αυτή, που είχε σαν κύριο θέμα την ανακύκλωση, πήραν μέρος 16 μαθητές και 11 εκπαιδευτικοί από 4 σχολεία της Κροατίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και μαζί με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων υλοποίησαν δράσεις σχετικές με την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί την 1η μέρα της συνάντησης παρουσίασαν στους καθηγητές και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων τα σχολεία, τις πόλεις και τις χώρες από τις οποίες προέρχονται και πήραν μέρος στις δραστηριότητες που οργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στο εργαστήριο Καινοτομίας και Ρομποτικής οι μαθητές εργάστηκαν πάνω σε διάφορα πρότζεκτ, σε μικτές ομάδες μαθητών, ενώ όλοι μαζί επισκέφτηκαν τον Μύλο των Ξωτικών, που την φετινή χρονιά είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και πήραν μέρος στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες που υλοποιούνται εκεί.

Επίσης επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας, όπου τους υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος κα. Έφη Λεβέντη μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου κ. Γιώργο Χρυσόμαλλο που τους ενημέρωσε για τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου καθώς και τις προγραμματισμένες δράσεις σχετικές με το περιβάλλον.

Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μνημεία και αξιοθέατα των Τρικάλων, όπως το Φρούριο, το Βαρούσι, το Κουρσούμ Τζαμί και τα Οθωμανικά Λουτρά, να επισκεφτούν τα Μετέωρα, την Τοξοτή γέφυρα της Πύλης και την Πόρτα Παναγιά και παράλληλα να γνωρίσουν και το φυσικό περιβάλλον, την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας.

Τα σχολεία που  πήραν μέρος στη συνάντηση αυτή πέρα από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ήταν:

  • Ekonomska i Turisticka Skola από την πόλη Daruvar, Κροατία,
  • IES Hispanidad από την Santa Fe, Ισπανία
  • Agrupamento de Escolas Anselmo de Andrade από την Almada, Πορτογαλία και
  • Liceum de Arte “Ionel Perlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Santa Fe της Ισπανίας τον Μάιο του 2022.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή