Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράσεις για το κλίμα και την ενεργειακή μετάβαση της πόλης της Καρδίτσας

Την Πέμπτη 17/11/2022 διοργανώθηκε το 1ο «Ζωντανό Εργαστήριο» με την πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας και την υποστήριξη της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου“Institutionalized Integrated Sustainable Energy and Climate Action Plans – 2ISECAP”. Στη συνάντηση παρουσίασαν τις Δράσεις και τα Στρατηγικά τους Σχέδια ο Δήμος Καρδίτσας, η ΑΝ.ΚΑ ΑΕ, η Συνεταιριστική Τράπεζα και η ΕΣΕΚ, δείχνοντας το «δρόμο» προς την ενεργειακή μετάβαση και τη δυναμική της πόλης της Καρδίτσας σε θέματα βιωσιμότητας.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Φορείς και Ομάδες της Καρδίτσας. Στόχος της συνάντησης ήταν να βρεθούν τα κοινά σημεία και οι τόποι, ώστε οι φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και το έργο τους, προκειμένου να καταστήσουν την Καρδίτσα μια Ενεργειακά και Οικονομικά βιώσιμη και κλιματικά ουδέτερη πόλη.

Στο προσεχές διάστημα επιδίωξη του Δήμου είναι η ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση και άλλων τοπικών φορέων και ομάδων της Καρδίτσας, ώστε μέσα από το θεσμό του «Ζωντανού Εργαστηρίου» να επιτευχθεί μια πλήρης καταγραφή των ενεργειών και των δράσεων τους προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή