Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας για τον μήνα Δεκέμβριο (φωτό)

Πλούσιο ήταν το ημερολόγιο των δράσεων του Μουσικού Σχολείου για τον μήνα Δεκέμβριο

  1. Στις 8 Δεκεμβρίου και με πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο εφήβων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας η οποία δίνει το βήμα στους έφηβους μαθητές να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και πιο συγκεκριμένα θέματα που άπτονται στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η πόλη μας να γίνει πιο «έξυπνη» και ενεργειακά ουδέτερη.

Το Συμβούλιο αποτελούνταν από 33 μαθητές και μαθήτριες, όσοι δηλαδή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και συμμετείχαν αντιπροσωπείες από όλα τα Λύκεια της πόλης μας (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο).

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές Γεώργιος Διδάγγελος της Β Λυκείου και Μυρσίνη Βασιλοπούλου της Α Λυκείου, οι οποίοι, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του Μουσικού Σχολείου κ. Βόβες παρουσίασαν τις δράσεις που ήδη γίνονται, εδώ και χρόνια στο σχολείο μας, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων:

φωτοβολταϊκά στη στέγη, αντλία θερμότητας, εξοικονόμηση χαρτιού, νερού( με τη χρήση της πομόνας, σύστημα σταγόνων, βρύσες ελεγχόμενης ροής), την ανακύκλωση (χαρτιού, πλαστικού, ηλεκτρονικών συσκευών), τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας (συλλογή πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο παραπληγικών Γιαννιτσών),τη βελτίωση μικροκλίματος με τη φύτευση δικών μας μοσχευμάτων φυτών και την κομποστοποίηση.

Στις προτάσεις τους οι μαθητές αναφέρθηκαν σε: πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στα σχολεία του νομού, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες όλων των δημόσιων κτιρίων , όπως και βρυσών ελεγχόμενης ροής, ο «έξυπνος» φωτισμός με λαμπτήρες LED, αύξηση πρασίνου, με τη δημιουργία πάρκων τσέπης και προμήθεια φυτικού υλικού στους πολίτες που επιθυμούν. Τέλος, πιλοτικά, στα σημεία της πόλης όπου παρατηρείται συσσώρευση φυτικής ύλης προτάθηκε η τοποθέτηση καφέ κάδων συλλογής βιομάζας.

2. Την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου και από το περίσσευμα της καρδιάς τους οι μαθητές του Γ2 του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας συγκέντρωσαν παιχνίδια, ρούχα και τρόφιμα για μια πλημμυροπαθή οικογένεια της περιοχής μας αποδεικνύοντας έμπρακτα την ενσυναίσθησή τους.

Μέσα από αυτήν την συγκινητική πρωτοβουλία των παιδιών συνειδητοποιούμε όλοι μας πως όσο υπάρχει αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και ανθρωπιά, η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο θα παραμένει ζωντανή. Άλλωστε, άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη από αυτή που δίνεις…Εμψυχώτρια της δράσης ήταν η καθηγήτρια τους, κ. Μπρούτσου.

3. Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ολιγομελές σύνολο μαθητών υπό τη διεύθυνση του κ. Παλαπέλα, έπαιξε στην κεντρική πλατεία και στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που πραγματοποίησε για 3ησυνεχή χρονιά το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας με τίτλο «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες». Η πρόεδρος κ. Ρογγανάκη προσκάλεσε το Μουσικό Σχολείο να ντύσει μουσικά την εκδήλωση και ανταποκριθήκαμε με χαρά σε αυτή την δράση.

4. Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, τρία Δημοτικά σχολεία της πόλης μας επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο. Το 14ο Δημοτικό Σχολείο, το 18ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομάγουλας επισκέφτηκαν το Μουσικό σχολείο, και όπως παραδοσιακά συμβαίνει, ξεναγήθηκαν στα κτήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου και παρακολούθησαν από κοντά τα ατομικά μουσικά μαθήματα.

Επιπλέον, και οι τρεις χορωδίες των Δημοτικών σχολείων πραγματοποίησαν κοινή πρόβα με Μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου και στο τέλος της ημέρας, οι μικροί μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Διοικητήριο του σχολείου όπου  η νεοσύστατη τάξη των ευρωπαϊκών κρουστών υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Κεραμά παρουσίασε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα! Κουδουνάκια, τυμπάνια, ντραμς, μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα, πιάνο και άλλα κρουστά κυριολεκτικά ξεσήκωσαν το ακροατήριο!

5. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ.Παππά έπαιξε κάλαντα και όχι μόνο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Το κέντρο της πόλης πλημμύρισε μουσική και η εκδήλωση αυτή εντασσόταν στις Χριστουγεννιάτικες συναυλίες που είχε οργανώσει ο Δήμος Καρδίτσας για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

6. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το πρωί, το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ.Παππά συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Δ/ντή κ. Γάκια, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής ερμήνευσε Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα σε σύμπραξη με τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού μουσικής, κ. Παληού.

Δείτε εικόνες:

Το Μουσικό Σχολείο σας εύχεται Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή