Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράσεις του Ομίλου Αστρονομίας και Διαστημικής εξερεύνησης του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

Ο Όμιλος Αστρονομίας και Διαστημικής εξερεύνησης του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων παρακολούθησε δυο διαδικτυακές δράσεις.

Στην πρώτη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το Faukes Telescope Project. Πρόκειται για ρομποτικά τηλεσκόπια στην Αυστραλία, την Χαβάη και τις Κανάριες νήσους, με δυνατότητα εξ αποστάσεως χειρισμού. Ο Dr. Fraser Lewis ξενάγησε τη μαθητική ομάδα στα τηλεσκόπια και έδειξε τον εξ αποστάσεως χειρισμό τους. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν σχολικές μονάδες και να ζητήσουν χρόνο χρήσης στα τηλεσκόπια ώστε να πραγματοποιήσουν παρατηρήσεις και λήψεις εικόνων. Ο Όμιλος έχει ήδη γίνει μέλος του δικτύου και οι μαθητές ανυπομονούν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους παρατηρήσεις και λήψεις!

Στη δεύτερη επίσκεψη, τα μέλη του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Μουσείο του Γαλιλαίου που βρίσκεται στην Φλωρεντία. Η Carmen Cagliari και η Ilenia Ulivi τους ξενάγησαν στα εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου και μίλησαν για την εξέλιξη των τηλεσκοπίων από την εποχή του Γαλιλαίου ως σήμερα.
Τα προγράμματα υποστηρίχθηκαν από τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες Lascil, Virtual Pathways, Surrounded by Science και διοργανώθηκε από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή