Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράσεις του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων

Η ομάδα Walk Forward του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στη διαδικτυακή παρουσίαση της “έξυπνης” εφαρμογής που η ίδια δημιούργησε. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Αθηνών στις 2 Απριλίου στο πλαίσιο της τελικής φάσης του διαγωνισμού STEM STARS GREECE. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «SciCo», με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στον τελικό του διαγωνισμού μαζί με την ομάδα Walk Forward συμμετείχαν 23 ομάδες από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πανελληνίως παρουσιάζοντας project καινοτομίας στις φυσικές επιστήμες, στην τεχνολογία, στη μηχανική ή στα μαθηματικά (STEM).

Η ομάδα Walk Forward δημιούργησε μια “έξυπνη” εφαρμογή που να μπορεί να βοηθάει τα άτομα με μεγάλη ή καθολική απώλεια όρασης. Ως βασικός στόχος, λοιπόν, τέθηκε να πάψει ν’ αποτελεί άθλο η καθημερινή μετακίνησή τους σε μια πόλη με διαδρόμους-οδηγούς όδευσης κατειλημμένους συχνά από αυτοκίνητα κ.ά., με πεζοδρόμια σε κακή κατάσταση, αλλά και με απουσία ηχητικών φαναριών. Και πρακτικά μπορεί να επιτευχθεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες των “έξυπνων” συσκευών με τέτοιο απλό τρόπο που να προειδοποιούν έγκαιρα με τα ανάλογα ηχητικά μηνύματα τα άτομα με προβλήματα όρασης για: α) διαβάσεις που θα συναντήσουν σε μερικά μέτρα μπροστά τους, β) πεζοδρόμια που είναι κατειλημμένα από κάθε είδους οχήματα ή από χαμηλά εμπόδια όπως εμπορεύματα, διαφημιστικές πινακίδες κ.ά. και γ) αφύλαχτα έργα, λακκούβες και κατεστραμμένα πεζοδρόμια.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές της Α’ Λυκείου: Καραγεώργο Σωτήριο – Μάξιμο, Λαζαρίκο Μιχάλη, Πυρώτη Ειρήνη και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Πληροφορικής Μπάνο Δημήτρη για τη συμμετοχή τους στον τελικό του διαγωνισμού.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή