Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράση «Ανακαλύπτω τα Υλικά και τον Ήχο της Γλώσσας Μου» στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η δράση «Ανακαλύπτω τα Υλικά και τον Ήχο της Γλώσσας Μου» στη Βιβλιοθήκη. Περισσότερα από 40 παιδιά άκουσαν τους ήχους με τους οποίους προφέρονται τα γράμματα της αλφαβήτου, έπαιξαν με αυτά και χρησιμοποιώντας τα δημιούργησαν λέξεις με αποτέλεσμα να ξαναγνωρίσουν την ελληνική γλώσσα με ένα καινούριο και πρωτότυπο τρόπο.

Αρχικά, τα παιδιά επανέλαβαν τους ήχους που κάνουν τα γράμματα όταν προφέρο-νται και χρησιμοποιώντας το καθένα από αυτά έφτιαξαν λέξεις. Στη συνέχεια από τις λέξεις που δημιούργησαν βρήκαν και τις αντίθετες και συγγενικές έννοιες τους.

Ακολούθησε ένα παιχνίδι παντομίμας και μετέπειτα πραγματοποιήθηκε ανάγνωση ποιημάτων, από τα οποία τα παιδιά εμπνεύστηκαν για να δημιουργήσουν τα δικά τους ποιήματα, με σκοπό να έλθουν σε επαφή με τη ρυθμικότητα της ελληνικής γλώσ-σας.

Τέλος, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ακτίνες, έπαιξαν με τα γράμμα-τα του αλφάβητου και αφέθηκαν να δημιουργήσουν ζωγραφιές υπό τον ήχο της αφή-γησης της ιστορίας O Πέτρος και ο Λύκος.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή