Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Ενημέρωση αλλά και μετρήσεις ζαχάρου από την 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων

Η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν. Τρικάλων και με την υποστήριξη της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη» την Τρίτη 14/11/2023, στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη που έχει καθιερωθεί στις 14 Νοεμβρίου.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την κατανόηση της νόσου, τους τρόπους πρόληψης και θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Το διεπιστημονικό προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων με επικεφαλής τη Συντονίστρια Ιατρό Παθολόγο κα. Καλογήρου Θεοδώρα θα παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την τήρηση ορθών στάσεων συμπεριφορών σχετικά με τη νόσο και θα πραγματοποιήσει μετρήσεις σακχάρου σε όσους από τους προσερχόμενους το επιθυμούν.

Το διεπιστημονικό προσωπικό του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γ.Ν. Τρικάλων, με επικεφαλής τον κ. Δρ. Αδαμάντιο Μπουρδάκη Ειδικό Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ – Β΄ Παθολογικής Κλινικής, Επιστημονικό Υπεύθυνο Ιατρείου Λιπιδίων – Παχυσαρκίας, Διαβητολογικού Ιατρείου, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα  «Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη», όπου θα ενημερώσει το κοινό για τον Διαβήτη και τις επιπλοκές του.

Επίσης θα δοθούν διαιτολογικές  οδηγίες , ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με 1η διάγνωση Διαβήτη και ειδικά παιδιού με Διαβήτη και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού με όλα τα παραπάνω, με τη συμμετοχή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή