Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράση του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

«Η διαμεσολάβηση,  ως ειρηνικός τρόπος επίλυσης των συγκρούσεων στο σχολικό πλαίσιο».

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, το σχολείο μας, σε συνεργασία με την υπεύθυνη  Προγραμμάτων Πρόληψης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, κ. Φανή Σακκά , πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, για την πρόληψη και τη διαχείριση του Σχολικού   εκφοβισμού. Με δεδομένο, ότι  πάρα πολλοί μαθητές σε όλο τον κόσμο δέχονται επιθέσεις εκφοβισμού και βίας στο σχολείο, λόγω της «διαφορετικότητας», γίνεται πλέον αντιληπτό, ότι  ο καθένας μπορεί να γίνει στόχος εκφοβιστικών και βίαιων συμπεριφορών σε κάποια φάση της ζωής του.  Η εκδήλωσή μας είχε ως στόχο τη συναισθηματική κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο θέμα της ενδοσχολικής βίας και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης για τη διαχείριση και πρόληψή της. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων έγινε διερεύνηση  της στάσης των μαθητών σχετικά με τον εκφοβισμό και τη διαμεσολάβηση, ως εναλλακτικός τρόπος πρόληψης της ενδοσχολικής βίας.

Αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους, οι μαθητές του σχολείου, δραματοποίησαν μια μορφή βίας, τον αποκλεισμό κάποιου συμμαθητή τους, όπου αναδείχτηκαν τα  συναισθήματα που βιώνει ο μαθητής που δέχεται αποκλεισμό.

Στη συνέχεια, οι μαθητές αποτύπωσαν την έννοια διαμεσολάβησης, μέσα από τις ζωγραφιές τους.

Η εκδήλωσή μας έκλεισε με τον κύκλο της θετικότητας, όπου οι μαθητές  μέσα από την η ιστορία  του ζεστού FAZZY, έδωσαν αγάπη και πήραν αγάπη, έδωσαν εμπιστοσύνη και πήραν φιλία, έδωσαν χαρά και πήραν αγάπη, έδωσαν φιλία και πήραν εμπιστοσύνη.

Ως συμπέρασμα, το φαινόμενο του εκφοβισμού μας αφορά όλους και πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό και κυρίαρχο μέλημα κάθε σχολικής κοινότητας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή