Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράση του Δήμου Τρικκαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Δράση για τον διαβήτη αναλαμβάνει ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και την ΚΕΔΕ. Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη, η κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων θα φωτιστεί με το μπλε, το χρώμα της νόσου. Η φετινή δράση είναι αφιερωμένη στον Νοσηλευτή, με κεντρικό σύνθημα «Ανακάλυψε, Πρόλαβε, Διαχειρίσου το Διαβήτη».

Σε μήνυμά του, ο Δρ Αδαμάντιος Μπουρδάκης, Διευθυντής ΕΣΥ Β΄ Παθολογικής Κλινικής ΓΝ Τρικάλων, Ειδικός Παθολόγος με εξειδίκευση στο Διαβήτη στις παθήσεις Λιπιδίων και Παχυσαρκίας  και υπεύθυνος Διαβητολογικού Ιατρείου & Ιατρείου Λιπιδίων και Παχυσαρκίας, τονίζει μεταξύ άλλων:

«Δυνητικά, o ΣΔ αφορά όλους και επομένως η καλή γνώση των συμπτωμάτων και των παραγόντων κινδύνου όλων των τύπων ΣΔ είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη του.

Οι εξελίξεις στη θεραπεία του ΣΔ είναι ραγδαίες και εντυπωσιακές. (…)

Χρειάζεται διαφοροποίηση και τροποποίηση του τρόπου ζωής, με εξατομικευμένες παρεμβάσεις στη διατροφή και αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.

Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αύξηση της σωματικής δραστηριότητας. Τριάντα λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας κάθε μέρα (περπάτημα, ήπιο τρέξιμο ή άλλης μορφής αερόβια άσκηση) και 5-10% απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ΣΔτ2 κατά 58%».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή