Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης από την «Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων»

Για άλλη μια φορά άνθρωποι από τις πιο φτωχές περιοχές πλήττονται! 
 
Στην Δυτική Αττική 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι τραυματίες. Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φονική καταστροφή που έχει κοστίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Μία έντονη καταιγίδα ήταν αρκετή για να αναδειχθεί η τραγική έλλειψη υποδομών και η πλήρης αδυναμία του κράτους για την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης, προστασίας και ασφάλειας. Οι ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους!
 
Απέναντι σε αυτούς λοιπόν που έρχονται τώρα να σώσουν και να φροντίσουν τα θύματά τους, να απαλύνουν τις καταστροφές που αυτοί οι ίδιοι προκάλεσαν να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Απέναντι σε αυτούς που σε τέτοιες στιγμές φορούν την ανθρωπιστική τους μάσκα και ξεπλένουν κάθε ευθύνη που οι ίδιοι φέρουν, απέναντι στην αντικατάσταση των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών από τις δράσεις κεφαλαίου, ΜΚΟ και ενόπλων δυνάμεων, να προτάξουμε στις κρίσιμες αυτές στιγμές την ταξική μας αλληλεγγύη. Την αλληλεγγύη μεταξύ των φτωχών ως μέσο για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.
 
Από την πρώτη στιγμή μετά την καταστροφική καταιγίδα που έπληξε τη Δυτική Αττική, οι Εργατικές Λέσχες και συλλογικότητες από όλη τη χώρα, στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης στους πληγέντες της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Πήραν από κοινού την πρωτοβουλία για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες σε πολλές περιοχές της χώρας και ήδη την Κυριακή 26/11 πραγματοποιήθηκε στη Μάνδρα κοινή δράση έμπρακτης αλληλεγγύης από μέλη των Εργατικών Λεσχών και προγραμματίζεται και νέα κινητοποίηση και αποστολή την επόμενη βδομάδα, στην οποία θα μετέχουν και μέλη της «Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων», με την αποστολή των ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν αυτές τις μέρες στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
 
Ευχαριστούμε όσες κι όσους προσέφεραν με κάθε τρόπο τη βοήθειά τους και την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πληγέντες. Για όσες κι όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες και την επόμενη βδομάδα, υπάρχουν τα τηλ. επικοινωνίας μελών της Λέσχης: 697 4058845, 6986396770, 697 1899108, 697 2449678.
 
Συλλέγουμε: Νερά, κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής, τετράδια , σχολικά είδη, φάρμακα, καθαριστικά, φαράσια, σκούπες, σφουγγαρίστρες, γαλότσες, φτυαριά και τροφή μακράς διαρκείας.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή