DS 9 & DS AERO SPORT LOUNGE

Το πρώτο μεγάλο και πραγματικά premium sedan από τη Γαλλία, παρουσιάστηκε πριν από μισό αιώνα και πλέον. Σήμερα, το DS 9 είναι ένα προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο που ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν τα αυτοκίνητα της DS Automobiles να ξεχωρίζουν. Σε μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια σημειώνει διαρκώς όλο και καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο πωλήσεων, η Γαλλική premium εταιρεία έρχεται να παρουσιάσει τη δική της εμβληματική πρόταση. Έχοντας και τα τεχνολογικά χαρίσματα του πρόσφατα παρουσιασθέντος DS 7 CROSSBACK E-TENSE Plug-in Hybrid 4X4 με τον κινητήρα που φτάνει σε απόδοση τους 360hp με κίνηση σε όλους τους τροχούς, το DS 9 είναι η πρόταση από το μέλλον με την ανάγκη για πολύ χαμηλές εκπομπές CO2.

Με μήκος 4.93m, πλάτος 1.85m και τους μεγάλους τροχούς με συνολική διάμετρο 690mm (ζάντας και ελαστικού), το DS 9 χρησιμοποιεί μια νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 (Efficient Modular Platform 2) με ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο, που μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί ξανά και προσφέρει τεράστια οφέλη σε ότι έχει να κάνει με τους χώρους για τους επιβάτες στην καμπίνα. Σχεδιαστικά, η πολύ κομψή σιλουέτα με τα χαρακτηριστικά πίσω παράθυρα που δίνουν ένα fastback στυλ στην εμφάνιση, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με την φιλοσοφία των κορυφαίων υλικών που έχει εφαρμοστεί στην καμπίνα των επιβατών. Το ταμπλό με την επένδυση δέρματος Nappa, αλλά και οι λεπτομέρειες στη διαμόρφωση των καθισμάτων, δείχνουν με εμφατικό τρόπο τη μεγάλη σημασία που έχει δοθεί σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου, προκειμένου οι επιβάτες να εισπράττουν την αίσθηση της απόλυτης πολυτέλειας. Οι διακόπτες αφής που έχουν σχεδίαση διακοσμητικού κρυστάλλου, η Alcantara® ως επένδυση της οροφής και των αλεξηλίων, καθώς και οι δερμάτινες χειροποίητες επενδύσεις στις χειρολαβές των θυρών, κάνουν πραγματική εμπειρία την παραμονή στην καμπίνα του DS 9.

Το DS AERO SPORT LOUNGE εγκαινιάζει μια νέα αντίληψη σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική του αμαξώματος, με στόχο την απόλυτη επίδοση σε επίπεδο αεροδυναμικής συμπεριφοράς και σε overall style για το αυτοκίνητο του μέλλοντος που γίνεται επιθυμητό και μόνο με την εμφάνισή του. Το DS AERO SPORT LOUNGE αλλάζει τα δεδομένα στη σχεδίαση των εσωτερικών χώρων, με την εκμετάλλευση της τεχνολογίας ούτως ώστε να μην υπάρχουν σταθερά σημεία για οθόνες και πληροφορίες που αφορούν την οδήγηση, την ψυχαγωγία και την καθοδήγηση (GPS), αλλά να υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος για επιφάνειες με ποιοτική επένδυση και καλαίσθητη διαμόρφωση. Η συνεργασία με την Ultraleap, έχει ως αποτέλεσμα τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης αντίληψης κινήσεων με τα χέρια και ανταπόκρισης στις εντολές του οδηγού αλλά και των επιβατών, κάνοντας χρήση τρισδιάστατων υπερήχων που δίνουν την αίσθηση της “ανταπόκρισης” του αυτοκινήτου, με έναν τρόπο που μόνο ως μαγικός μπορεί να περιγραφεί.

Το όραμα και η γενναιοδωρία που έχουν χρησιμοποιηθεί ως άξονες για την εξέλιξη του DS AERO SPORT LOUNGE, συνδέουν τις αρχές της αισθητικής του Γερμανού φιλόσοφου Kant, με την ποιητική διάθεση του Αριστοτέλη στην προσέγγιση της ζωής.

 

Στέφανος Σιμωτάς©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή