Δύτες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα παράξενο και τεράστιο θαλάσσιο πλάσμα

   Δύο δύτες που κολυμπούσαν κοντά σε ακτές της Νέας Ζηλανδίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα, καθώς συνάντησαν ένα τεράστιο πλάσμα που θυμίζει θαλάσσιο σκουλήκι. Το εν λόγω διάφανο πλάσμα μήκους 8 μέτρων ονομάζεται πυρόσωμα.

   Τα πυροσώματα αποτελούνται από ζωοειδείς ασπόνδυλους μικροσκοπικούς οργανισμούς που συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς, σχηματίζοντας σωληνοειδείς αποικίες. Η μια άκρη τους είναι κλειστή και η άλλη θυμίζει απόχη για πεταλούδες. Το μήκος τους μπορεί να από μερικά εκατοστά έως πολλά μέτρα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πυροσώματα στο μήκος φαλαινών. Τα πυροσώματα παράγουν από ειδικά όργανα φως με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους οι οργανισμοί της αποικίας. Το φως αυτό μπορεί να είναι πρασινοκίτρινο, κόκκινο, πράσινο ή λευκό.

   Τα πυροσώματα ζουν συνήθως σε πολύ μεγάλα βάθη των ωκεανών, ωστόσο τα τελευταία χρόνια εντοπίζονται όλο και πιο συχνά σε ρηχά νερά. Τον Ιούνιο του 2017 είχαν ξεβραστεί στη δυτική ακτή των ΗΠΑ προκαλώντας αναστάτωση τους ψαράδες, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, εντοπίστηκαν στις ακτές της Αυστραλίας.

   Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://www.newsbeast.gr/environment/arthro/4197227/i-synantisi-ton-dyton-me-to-paraxeno-terastio-thalassio-plasmaΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή