Δύτες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα παράξενο και τεράστιο θαλάσσιο πλάσμα

14 Nov 2018 Κοσμος

   Δύο δύτες που κολυμπούσαν κοντά σε ακτές της Νέας Ζηλανδίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα, καθώς συνάντησαν ένα τεράστιο πλάσμα που θυμίζει θαλάσσιο σκουλήκι. Το εν λόγω διάφανο πλάσμα μήκους 8 μέτρων ονομάζεται πυρόσωμα.

   Τα πυροσώματα αποτελούνται από ζωοειδείς ασπόνδυλους μικροσκοπικούς οργανισμούς που συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς, σχηματίζοντας σωληνοειδείς αποικίες. Η μια άκρη τους είναι κλειστή και η άλλη θυμίζει απόχη για πεταλούδες. Το μήκος τους μπορεί να από μερικά εκατοστά έως πολλά μέτρα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πυροσώματα στο μήκος φαλαινών. Τα πυροσώματα παράγουν από ειδικά όργανα φως με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους οι οργανισμοί της αποικίας. Το φως αυτό μπορεί να είναι πρασινοκίτρινο, κόκκινο, πράσινο ή λευκό.

   Τα πυροσώματα ζουν συνήθως σε πολύ μεγάλα βάθη των ωκεανών, ωστόσο τα τελευταία χρόνια εντοπίζονται όλο και πιο συχνά σε ρηχά νερά. Τον Ιούνιο του 2017 είχαν ξεβραστεί στη δυτική ακτή των ΗΠΑ προκαλώντας αναστάτωση τους ψαράδες, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, εντοπίστηκαν στις ακτές της Αυστραλίας.

   Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://www.newsbeast.gr/environment/arthro/4197227/i-synantisi-ton-dyton-me-to-paraxeno-terastio-thalassio-plasma

admins
Author: admins

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …