Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δυναμική κινητοποίηση στο νοσοκομείο Τρικάλων

Ως εδώ με τον εμπαιγμό! Ως εδώ με τον υποκριτικά ευχαριστώ!

Η φωνή των υγειονομικών ακούγεται ξανά !

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων(ΓΝΤ) , στα πλαίσια της  24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα δημόσια νοσοκομεία , μετά από κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ) και της επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο ΓΝΤ.

Με βασικό σύνθημα : « Ως εδώ με τον εμπαιγμό! Ως εδώ με τον υποκριτικά ευχαριστώ!Η φωνή των υγειονομικών ακούγεται ξανά !Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους!» γιατροί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της εισόδου των Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΤ , έχοντας την συμπαράσταση εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης.

Κατά την κινητοποίηση χαιρετισμό απεύθυνε ο Βάιος Τάσιος , πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΤ τονίζοντας: 

« Δ Ε Ν Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε Σ Ι Ω Π Η Λ Ο Ι!. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αυτά που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ για να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της δουλειάς μας, μέσα σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, όπου η εντατικοποίηση μας «τσακίζει» με τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες και τα χρωστούμενο ρεπό και άδειες. Απέναντι μας, πρώτα από όλα, είναι ο ορατός εχθρός, αυτός που γνωρίζουμε καλά, γιατί ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε: Όλο αυτό το διάστημα εν μέσω ̈πανδημίας ̈ αντιπαλέψαμε σθεναρά: Την πολιτική της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Νοσοκομείου και Κ.Υ. από όλες τις κυβερνήσεις των 3 μνημονίων.Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με Σωματεία, Συλλόγους, Φορείς και εργαζόμενους.»

Τα κυριότερα αιτήματα αιχμής που πρόβαλαν οι υγειονομικοί με τη σημερινή απεργία είναι τα εξής:

  • Καμία απόλυση επικουρικού – συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ.
  • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
  • Ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο, με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.
  • Άμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή