Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Δυο χέρια σώζουν μια ζωή»

Χρήσιμη και ουσιαστική για άλλη μια χρονιά η εκδήλωση στα Τρίκαλα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς. Φορείς του Δήμου και ο Δήμος, συνεργάστηκαν όπως συνεχώς πράττουν τα τελευταία 5 χρόνια, για να δοθεί το μήνυμα της σημασίας στην εκπαίδευση για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ. Ειδικά φέτος, το μήνυμα είχε τρεις αποδέκτες: τους προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων και τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πλήθος εξ αυτών μετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2019 στο Μουσείο Τσιτσάνη, από τον Δήμο Τρικκαίων, το Δίκτυο Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας Θεσσαλίας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Τρικάλων και το εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας και Θεραπευτικής Ασκησης του ΤΕΦΑΑ του ΠΘ. Η Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς εστίασε αρχικώς, στα αμιγώς ιατρικά ζητήματα και σε επίδειξη ΚΑΡΠΑ. Στη συνέχεια δόθηκε έμφαση και βαρύτητα στον εθελοντισμό, στην κοινή προσπάθεια για περισσότερους απινιδωτές, για ενίσχυση και διεύρυνση των σεμιναρίων. Κάτι που θα γίνει με τη συνεργασία όλων των φορέων που κάθε ενεργοποιούνται στην κατεύθυνση της πρόληψης, ειδικά από την περίοδο της μαθητικής ζωής. Αυτό προκύπτει και από το φετινό βασικό θέμα της Ημέρας:«Ο ρόλος του σχολείου στην παγκόσμια εκστρατεία για την Καρδιακή Ανακοπή».

Οι ομιλίες έγιναν από τους:

– Η διδασκαλία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μια γέφυρα ανάμεσα στο σχολείο και την κοινωνία

Καρατζαφέρη Χριστίνα: Αν Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑΔ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

– Επίδειξη αντιμετώπισης περιστατικού αιφνίδιας κατάρρευσης και αντιμετώπισηςαπόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα (πνιγμονής)

Οικονόμου Λαμπρινή: Εκπαιδευτικός, 5ο Δημ. Σχολείο Τρικάλων, εκπαιδεύτριαBLS/ERC

Σταμπολίδου Σοφία: Εκπαιδευτικός, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

– Πως το σχολείο αρνήθηκε να επιτρέψει το θάνατο της Kaitlin και της Claire

Πολύζου Ελένη: Ιατρός-Αναισθησιολόγος, Δ/ντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων, ΣυντονίστριαΤομέα Υγείας Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, Δ/ντρια BLS/ERC

Χαιρετισμούς απηύθυναν,  οι κ. Ακης Αναστασίου Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ηλίας Τσιαούσης Υποδιοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Διγγελίδης Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑΔ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γιώργος Τσιάκαλος Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Τρικάλων.

Εκπαιδευτές ήταν οι:

Ευθυμίου Γιώργος φοιτητής Ιατρικής εκπαιδευτής BLS/ERC, Ευθυμίου Αφροδίτη εκπαιδεύτρια BLS/ERC, Κομπογιάννης Δημοσθένης εκπαιδευτικός Διευθυντής 1 ου Δημ. Σχολείου Καλαμπάκας, Κατσακιώρης Φώτης Νοσηλευτής ΓΝ Τρικάλων πρόεδρος κοινότητας Λιοπράσου.

Ο Δήμος Τρικκαίων ειδικότερα, θα προωθήσει, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών, πρόσθετες ενημερωτικές δράσεις σε διάφορα χωριά, ώστε να μεταδοθεί περισσότερο το μήνυμα της πρόληψης και της γνώσης

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή