Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δυο νέους κυκλικούς κόμβους για την επίλυση του κυκλοφοριακού στην πόλη των Τρικάλων

Την κατασκευή δύο νέων κυκλικών κόμβων στο σιδηροδρομικό σταθμό και στη διάβαση των τρένων, στο δρόμο προς Αγία Μονή στην πόλη των Τρικάλων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 του έργου «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων» με προϋπολογισμό 1.238.509 €. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τρικκαίων. Το έργο περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΒΑΑ) Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού χώρου της πόλης των Τρικάλων, με έμφαση στην εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα της κίνησης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες και στην αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου και την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Αναμένονται παρεμβάσεις επί της οδού Καποδιστρίου με επέκταση των πεζοδρομίων και ενσωμάτωση πάνω σε αυτό του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου. Ενώ στη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού οι παρεμβάσεις αφορούν τροποποίηση της  υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευρυπίδου και Μετεώρων και διαμόρφωσή της σε κυκλικό κόμβο και αναμόρφωση της  εισόδου του Σιδηροδρομικού Σταθμού με τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευριπίδου και Καβράκου, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων της ευρύτερης περιοχής.

Οι παρεμβάσεις

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να παραδοθούν:

-Νέα, ανακατασκευασμένα πεζοδρόμια επί της οδού Καποδιστρίου με την ενσωμάτωση σε αυτά του ποδηλατόδρομου, ζώνης προστασίας, ζώνης φύτευσης,

-Νέος κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευρυπίδου και Μετεώρων με τις απαιτούμενες νησίδες πρασίνου και ανακατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων,

-Νέος κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευρυπίδου και Καβράκου,

-Πεζοδρομημένη η οδός Καβράκου με τις απαιτούμενες νησίδες πρασίνου και ανακατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων,

– Ανακατασκευασμένα πεζοδρόμια επί των οδών Ελευθερίας, Ασκληπιού, Ευρυπίδου, Ζ. Πηγής,

– Αναμόρφωση της τριγωνικής νησίδας στη συμβολή της οδού Ασκληπιού με την οδοό Καβράκου,

-Ηλεκτροφωτισμός, σήμανση και διασφάλιση της μετακίνησης και εξυπηρέτησης των ΑμεΑ στην περιοχή παρέμβασης,

Προβλέπεται επίσης η αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και η κατασκευή των διαβάσεων πεζών επί της οδού Γαριβάλδη, και αυτών επί των οδών Βύρωνος και Απόλλωνος στη συμβολή τους με την οδό Γαριβάλδη, με κυβόλιθο από γρανίτη χρώματος γκρι και την απαραίτητη σήμανση, με ίδιους πόρους 59.250 €του Δήμου Τρικκαίων.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή