Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δύο σημαντικά μέτρα στήριξης για τους κατοίκους της Διάβας – Τι θα γίνει με τη γέφυρα;

Στήριξη επιχειρήσεων και «mini bus» για τις μετακινήσεις μαθητών και εργαζομένων

Μήνες μετά τις καταστροφές οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Διάβας Καλαμπάκας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους δεδομένου ότι η μοναδική γέφυρα που ενώνει το χωριό με την Καλαμπάκα, παραμένει κλειστή.

Το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι τοπικοί πολιτικοί εκπρόσωποι και φορείς ενώ παρόντας ήταν και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αν και δεν προέκυψε μια τελεσίδικη απάντηση για το μέλλον της γέφυρας, προέκυψαν δύο σημαντικά βήματα- μέτρα για την περιοχή.

Το πρώτο αφορά τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων μέσα από χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης με απόφαση του Τρικαλινού υπουργού Κώστα Σκρέκα. Πρόγραμμα που θα αφορά μικρές επιχειρήσεις που έχουν επωμιστεί τις αρνητικές συνέπειες του Ντάνιελ όπως συμβαίνει σε αυτές του χωριού της Διάβας.

Το δεύτερο, αφορά την Π.Ε. Τρικάλων, αφού όπως έγινε γνωστό προτίθεται να ενεργοποιήσει δρομολόγια με μίνι λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τη δωρεάν μεταφορά εργαζομένων και μαθητών και το απόγευμα, προς και από την Καλαμπάκα.

Όσον αφορά τη γέφυρα, που είναι και το κύριο ζητούμενο, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, έκανε λόγο για μια νέα κατασκευή εξαρχής με γκρέμισμα της παλιάς, με βάση όσα λέγονται από πλευράς του υπουργείου υποδομών.

Την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένονται νεότερα σε κάθε κατεύθυνση, μιας και ο δήμαρχος Μετεώρων θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα έρθει σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή