Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 για έργα πόσιμου νερού και διαχείριση covid-19

Με δύο  νέα βραβεία  διακρίθηκε  η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον διαγωνισμό Hellenic Responsible Business Awards 2021, τον θεσμό που για  για έκτη συνεχή χρονιά, βράβευσε  Οργανισμούς  και εταιρείες   που επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και με το έργο τους προωθούν την Ελλάδα του «εμείς».

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε:

-Στην κατηγορία «Καθαρό Νερό και Αποχέτευση» για τα έργα πόσιμου νερού σε Μαυρομάτι, Κιλελέρ και την ύδρευση του ανατολικού τμήματος του ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου και

-Στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες»  για τα έργα υγείας που χρηματοδότησε και υλοποιεί  για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του  covid-19.

« Είναι μεγάλη τιμή η  νέα διπλή βράβευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον έγκριτο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards. Τα δύο βραβεία που κατακτήσαμε,  ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες απ όλη τη χώρα, αποτελούν   έμπρακτη αναγνώριση  των έργων  με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα που με ενσυναίσθηση σχεδιάζει, χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας  έχοντας πάντα στο επίκεντρο  τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα βραβευμένα έργα

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στοχευμένα έργα δίνει ποιοτικό, καθαρό, επαρκές σε ποσότητα  πόσιμο νερό στους κατοίκους της. Με το έργο “Yδρευση ανατολικής πλευράς νομού Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου” προϋπολογισμού 42 εκ. €  καλύπτονται οι υδρευτικές ανάγκες  περίπου 55.000 κατοίκων σε  42 χωριά των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά. Τα έργα στο Δήμο Κιλελέρ προϋπολογισμού 5εκ. €, δίνουν πόσιμο νερό στους οικισμούς Ψυχικό, Άγ. Γεώργιος, Αγ. Παρασκευή, Κυπάρισσος, Χαρά, Ζάππειο, Δίλοφος, Μαυροβούνι, Μοσχοχώρι και Κυπαρίσσια ενώ  το έργο του φράγματος στο Μαυρομάτι προϋπολογισμού 15 εκ. €,  προσφέρει επαρκή ποσότητα ποιοτικού νερού για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών 9 οικισμών. Ωφελούμενοι είναι 6.500 μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Σούρπης και Πτελεού καθώς και οι 8.500 περίπου παραθεριστές που κατακλύζουν την περιοχή τους θερινούς μήνες.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοιού στάθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες όπως η «καραντίνα μέσα στην καραντίνα», το βραβευμένο δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και  η ενεργοποίηση ενός αξιόπιστου δικτύου δωρητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Πραγματοποίησε  περισσότερα από 450.000 δωρεάν τεστ κορωνοιού παντού στη Θεσσαλία, σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, με γρήγορες διαδικασίες , σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ , το Πανεπιστήμιο και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, επένδυσε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, 12,5 εκατομμύρια ευρώ, για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποκλειστικά για COVID-19 και 16 εκατομμύρια ευρώ για 549 προσλήψεις υγειονομικών για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, με θέμα «Ελλάδα, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή