Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δυσεύρετο το προσωπικό στα καφέ των Τρικάλων

Καφετέριες και εστιατόρια πάσχουν από έναν ακόμα «βαρύ πονοκέφαλο» πέρα των συνεπειών της ακρίβειας. Είναι η έλλειψη εργαζομένων που δυσκολεύει σε πρωτοφανή βαθμό τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Γεγονός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr που οδηγεί σε απελπισία τους ιδιοκτήτες καθώς όπως μας αναφέρουν όσο πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο και η πόλη αναμένεται να «γεμίσει» από κόσμο, με δυσκολία θα βγαίνει η δουλειά και οι βάρδιες.

Μιλώντας για τα αίτια, ο επιχειρηματικός κόσμος αποδίδει το πρόβλημα στις συνέπειες της πανδημίας, εξηγώντας πως όσο διάστημα τα καταστήματα της εστίασης έμειναν κλειστά, μεγάλο ποσοστό εργαζομένων στράφηκε στην αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού.

Την ίδια ώρα πάντως, επισημαίνουν πως προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν «όρθιες» τις επιχειρήσεις τους, έχουν μπει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και θα βάλουν τα δυνατά τους να ευχαριστήσουν Τρικαλινούς και επισκέπτες.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι βλέπουν την κατάσταση από μια διαφορετική οπτική γωνία. Όπως μας λένε φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό εν μέσω πανδημίας «έφυγε» από το επάγγελμα και προσπάθησε να βρει μια πιο σταθερή λύση, ωστόσο ως βασική αιτία του προβλήματος προβάλλουν την κακή εκμετάλλευση, τις πολλές ώρες εργασίας καθώς και την υποχρέωση να κάνουν άλλες δουλειές από αυτές που συμφωνήθηκαν να κάνουν, όταν προσλήφθηκαν, όπως η καθαριότητα. Πράγματα που δεν συμβαδίζουν με τις απολαβές.

Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτεία θα πρέπει σοβαρά να δει το πρόβλημα και να βρει λύσεις τόσο γiα τον επιχειρηματικό, όσο και για τον εργασιακό κόσμο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή