Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δύσκολα τα πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης

Το πολεμικό κλίμα, οι προσωπικές επιθέσεις και αποχωρίσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Παρά τα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση από πλευράς της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν κατέστη δυνατή μια διεξοδική συζήτηση και φυσικά ούτε η συνεδρίαση όλων των παρατάξεων, αφού τα αντιπολιτευτικά έδρανα άδειασαν με τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων Θεοδ. Χήρα και Βαλάντη Τσιούτσια να αποχωρούν μετά από προσωπική επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο δεύτερος.

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr ο κ. Χήρας, τόνισε ότι η αντιπολίτευση κατέθεσε εξ αρχής σημαντικά ερωτήματα που αφορούν τα οικονομικά του δήμου Πύλης καθώς και έργα όπως η πεζοδρόμηση της Πηγής και το κονάκι στην ίδια περιοχή που βρίσκεται υπό κατάρρευση περιμένοντας αξιοποίηση. Ωστόσο, δεν έλαβε απαντήσεις. Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα του γηπέδου Παλαιομοναστήρου, έργο που όπως τονίζει ο κ. Χήρας, κοστίζει 800χιλ ευρώ χωρίς να προβλέπονται κερκίδες και αποδυτήρια, ο κ. Τσιούτσιας δέχθηκε προσωπική επίθεση από την πλευρά της πλειοψηφίας. Το γεγονός στάθηκε η αφορμή για να αποχωρήσουν από το δημοτικό συμβούλιο η συνεδρίαση του οποίου συνεχίστηκε με την παρουσία της παράταξης της πλειοψηφίας.

Στα όσα συνέβησαν, η αντιπολίτευση αναφέρεται και σε σχετικό Δελτίο Τύπου το οποίο και κοινοποίηση προ ολίγου:

Η Αντιπολίτευση Πύλης, μη έχοντας άλλο δημοκρατικό και νόμιμο μέσο, να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά της, κατέφυγε στην αποχώρησή της από την συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης της 7ης Μαρτίου 2023.

Ήταν το έσχατο μέσο, η αποχώρηση αυτή, όταν η Δημοτική αρχή, μην αντέχοντας την διαδικασία των ερωτοαπαντήσεων και των πιεστικών ερωτημάτων μας,  που δεν παίρνουν ποτέ απάντηση, έσυρε το διάλογο στο χειρότερο επίπεδο, που δεν αρμόζει σε Δ.Σ.
Όταν δεν μπορεί η Δημοτική αρχή να απαντήσει επαρκώς στα ερωτήματά μας , χρησιμοποιεί το μπούλιγκ, τα χτυπήματα κάτω από την μέση και τις επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, που δεν τιμούν κανέναν.
Δεν είμαστε ρίψασπις, αλλά μαχόμαστε να αναδείξουμε τις αδυναμίες και ατολμίες της Δημοτικής αρχής, για έργα ανάπτυξης.
Όλη αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη θα είχε αποφευχθεί αν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης είχε διακόψει την συζήτηση, όταν είχε παρεκτραπεί και ηρεμούσε τα πνεύματα.
Αντ’ αυτού και μη ανταποκρινόμενος στο ρόλο του, άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.
Αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων για ακόμα μία φορά.
Ζήλεψε φαίνεται, η Δημοτική αρχή, τις εποχές covid, που δεν ένιωθε την ανάσα της αντιπολίτευσης στο σβέρκο της.
Η Πορεία στο Μέλλον ήταν η ταφόπλακα στα όνειρα, για ισόβια παραμονή, της Δημοτικής αρχής στα κοινά.
Χάνουν την ψυχραιμία τους και το δείχνουν με κάθε τρόπο.
Ήρθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής που θα βάλει σε τροχιά ανάπτυξης τον Δήμο και τους δημότες.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ενωμένης Αντιπολίτευσης Πύλης

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή