Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δυσοσμία στο Βόλο, η υγεία των πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Δεκάδες τηλεφωνήματα, αναφορές και καταγγελίες έχει δεχθεί η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της πόλης του Βόλου και αναφέρουν ότι υπάρχει αισθητή δυσοσμία, κυρίως τη νύκτα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα προβλήματα που αφορούν την υγεία πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα για επίλυση, ανεξαρτήτως κόστους και κόπου. Οι αρμόδιες αρχές σε τοπικό, περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, οφείλουν άμεσα να πάρουν πρωτοβουλίες χωρίς δικαιολογίες και χωρίς να μεταθέτουν το πρόβλημα η μία στην άλλη.

Σαν Ένωση Καταναλωτών, προτείνουμε να συσταθεί άμεσα μια ανεξάρτητη Επιστημονική Επιτροπή από ειδικούς (π.χ. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), η οποία με υλικοτεχνική υποστήριξη και με βάση ορθές επιστημονικές πρακτικές :

– θα προτείνει τις βέλτιστες τεχνικές πρακτικές και τον προγραμματισμό ενεργειών, για τον εντοπισμό των πηγών ρύπανσης π.χ. σύστημα μετρήσεων και ελέγχων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα για διάφορους αέριους ρύπους

– θα παρακολουθεί τις μετρήσεις, θα επεξεργάζεται τα αποτελέσματα και με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια θα αποδώσει μια τεχνική έκθεση στις πολιτικές αρχές για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν περαιτέρω ολιγωρία.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή