Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ε.Λ.Μ.Ε.Τ: Κάλεσμα σε εθελοντική αιμοδοσία

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Η ανακοίνωση:

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουμε στους/στις μαθητές/τριές μας ότι η αλληλεγγύη είναι στάση ζωής και μέτρο πολιτισμού.  Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που οι ανάγκες για αίμα πληθαίνουν καθημερινά, η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων,  συναισθανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης, καλεί όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους οικείους τους να στηρίξουν, με τη συμμετοχή τους στην αιμοδοσία, την Τράπεζα Αίματος που διαθέτει η ΕΛΜΕ Τρικάλων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνανθρώπους μας που στηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης, απόδειξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, μόνο χαρίζεται.

Υπενθύμιση: Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 50 παρ. 5 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), ο υπάλληλος ο οποίος, ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας από την υπηρεσία του, με πλήρεις αποδοχές, δύο ημερών, πέραν της ημέρας της αιμοδοσίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΖΕΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή