Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εάν υπάρξει αναστολή πληρωμών καταρρέει η ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τους κινδύνους που εγκυμονεί η αναστολή πληρωμής των τιμολογίων της ΔΕΗ, η οποία όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει από μια μερίδα πολιτών λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

«Εάν γίνει αναστολή πληρωμών στη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους ρεύματος, οι εταιρείες θα καταρρεύσουν. Η ΔΕΗ και οι άλλοι συγκεντρώνουν τα δημοτικά τέλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το 50% των δημοτικών τελών, των χρημάτων που μπαίνουν στις τσέπες των δήμων, προέρχονται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εάν δεν πληρώνει ο κόσμος -και ξεκίνησε ήδη ένα κομμάτι κόσμου να μην πληρώνει λόγω της κρίσης- η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να καταβάλει τα χρήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Δεν είναι απλό πράγμα. Ένας από τους λόγους για τον οποίο κάνουμε αυτό το μηχανισμό εγγυοδοσίας είναι για να έχουν η ΔΕΗ και οι άλλοι ένα «τράτο» να μπορούν να καταβάλουν αυτά τα χρήματα και να μην την «πατήσουμε» και από πλευράς συλλογής απορριμμάτων. Πρόκειται για σύνθετη και δύσκολη άσκηση», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή