Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έχεις κυνηγετικό όπλο; Χρειάζεσαι οπωσδήποτε οπλοκιβώτιο

Το οπλοκιβώτιο, είναι απαραίτητο αξεσουάρ αποθήκευσης όπλων, το οποίο σύμφωνα με τον νόμο περί οπλοκατοχής, είναι υποχρεωτικό σε περιπτώσεις κατοχής κυνηγετικού όπλου, τουφεκιού, καραμπίνας, σκοπευτικού και αεροβόλου. Τα όπλα, μπορεί να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο δουλειάς αλλά και για ψυχαγωγία σε χόμπι όπως είναι το κυνήγι, η σκοποβολή κ.α. Οι περισσότεροι κάτοχοι όπλων, γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να τα φυλάσσουν σε ειδικούς χώρους, με παχές, αλεξίσφαιρες επιφάνειες, για την προστασία τη δική τους και των μελών της οικογένειάς τους. Οι εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας, έχουν εξασφαλίσει μικρά και μεγάλα οπλοκιβώτια, με διαφορετικό επίπεδο ασφάλειας που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους εξοπλισμού σου και μπορούν να εγγυηθούν με πιστοποίηση ασφαλείας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους.

Η απόκτηση οπλοκιβωτίου, είναι σωτήρια λύση για όσους διαθέτουν πολλά όπλα και ψάχνουν για ένα ασφαλές μέρος για την αποθήκευσή τους. Βασικός κανόνας τοποθέτησης οπλοβαστού για το κυνηγετικό σου όπλο, είναι να πακτώσεις το κιβώτιο στον τοίχο ή το πάτωμα. Αυτός, είναι ένας από τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρείς.

Είδη οπλοκιβωτίου

Το οπλοκιβώτιο, είναι μία κατασκευή που έχει εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων. Στις μέρες μας, μπορείς να βρεις στο εμπόριο διάφορα είδη οπλοβαστών για κυνηγετικά και άλλου είδους όπλα. Συνοπτικά, να αναφέρουμε ότι τα είδη οπλοκιβωτίων που μπορείς να επιλέξεις για την φύλαξη των όπλων σου, είναι:

  1. Οπλοκιβώτιο βιτρίνα
  2. Οπλοκιβώτιο μεταλλικό
  3. Οπλοκιβώτιο ασφαλείας
  4. Οπλοκιβώτιο πιστολιού
  5. Οπλοκιβώτιο κλειστό
  6. Οπλοκιβώτιο βαρέωςτύπου
  7. Οπλοκιβώτιο μεηλεκτρονικόκωδικό
  8. Οπλοκιβώτιο μεκλειδί ασφαλείας

Τόσες επιλογές, κι όμως είναι πολύ λίγοι, εκείνοι που φροντίζουν να εξοπλιστούν με οπλοβαστούς για και να εξασφαλίσουν ότι τα όπλα δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια. Από τα παραπάνω είδη, τα οπλοκιβώτια ασφαλείας, ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του επιπέδου ασφαλείας τους. Είναι επενδυμένα με ατσάλι και διαθέτουν και χώρο ασφαλείας για τα πυρομαχικά (φυσίγγια, σφαίρες, βλήματα αεροβόλων). Διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα με ειδικό κωδικό που τον ορίζει ο ιδιοκτήτης και είναι απαραβίαστος. Τα σύγχρονα μοντέλα, πέρα από κωδικό, διαθέτουν ηλεκτρονικό αποτύπωμα και κλειδί ασφαλείας. Εσωτερικά έχουν από δύο έως δώδεκα θέσεις για όπλα και τα σημεία τοποθέτησης του κάθε όπλου είναι προτρυπημένα για να στερεώνονται με ασφάλεια.

Τα όπλα όπως και κάθε τι που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο σε λάθος χέρια, είναι σημαντικό να φυλάσσονται σε ένα κρυφό και διακριτικό μέρος. Πριν προχωρήσεις στην αγορά και την τοποθέτηση ενός χρηματοκιβωτίου όπλων, βρες το κρυφό σημείο του σπιτιού ή του επαγγελματικού σου χώρου. Αν ο οπλοβαστός είναι μικρός σε διαστάσεις και μπορεί να λειτουργήσει και ως έπιπλο στον τοίχο ή το πάτωμα, δοκίμασε να το εγκαταστήσεις εσωτερικά σε κάποιο μεγάλη ντουλάπα. Ζήτησε επαγγελματική βοήθεια από έναν εξειδικευμένο τεχνικό, ώστε να επισκεφθεί τον χώρο σου και να προτείνει ένα διακριτικό και ασφαλές σημείο για τη συγκεκριμένη κατασκευή.

Το κόστος του οπλοκιβωτίου για κυνηγετικό όπλο, εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής και το επίπεδο ασφαλείας της. Μπορείς να επιλέξεις την κατασκευή που καλύπτει τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σου. Επένδυσε σε μία λύση που προλαμβάνει ατυχήματα και σου επιτρέπει να αποθηκεύεις το όπλο σου με ασφάλεια!

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή