Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εδώ και 12 χρόνια… το καλό σαλέπι του κ. Παναγιώτη

Ήρθε στα Τρίκαλα ως γαμπρός μιας και η γυναίκα του κατάγεται από τα μέρη μας και αποφάσισε να ασχοληθεί με το παραδοσιακό σαλέπι, το διαχρονικό ρόφημα του χειμώνα που πλέον απολαμβάνουν εκατοντάδες Τρικαλινοί.

Ο κ. Παναγιώτης Τέγος είναι ο άνθρωπος στον οποίο προσφεύγουν οι λάτρεις του σαλεπιού στα Τρίκαλα μιας και καθημερινά από τον Οκτώβριο ως και τον Απρίλιο πουλάει το γευστικό ρόφημα.

Πως αποφάσισε να ασχοληθεί με το σαλέπι; «Όταν ήρθα στα Τρίκαλα ήμουν 57 χρονών… λίγο δύσκολο να σε πάρει κάποιος για δουλειά σε αυτή την ηλικία. Θυμόμουν έναν γεράκο με ένα γκιούμι που πουλούσε σαλέπι εδώ στην πόλη και αφού το συζήτησα με την γυναίκα μου, το πήρα απόφαση. Δειλά δειλά ξεκίνησα… και με την βοήθεια ενός πολύ καλού μου φίλου σαλεπιτζή που μου έδωσε μια καλή συνταγή και φτιάχνουμε και καλό σαλέπι… και δόξα τον Θεό, βγάζουμε ένα μεροκαματάκι».

Βέβαια και το καλοκαίρι δεν μένει χωρίς να ασχολείται με κάτι καθώς το ποδήλατό του μετατρέπεται σε παγωτατίδικο. «Το καλοκαιράκι φτιάχνω παγωτάκι, το σπιτικό παγωτό στο χωνάκι. Το καλοκαίρι βέβαια ίσια ίσα βγάζουμε κανένα χαρτζιλίκι κυκλοφορώντας στις παιδικές χαρές ή και σε κανένα παιδικό πάρτι ή βαφτίσια εάν με καλέσει κάποιος».
Είναι πολύ σημαντικό που στην πόλη μας υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Παναγιώτη που διατηρούν ζωντανό ένα κομμάτι της ιστορίας της όπως είναι και το παραδοσιακό σαλέπι.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή