Εφιαλτικά σενάρια με 40 εκ. νεκρούς εάν δεν είχαν ληφθεί μέτρα για τον κορονοϊό

Πρωταγωνιστής σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, νιώθει όποιος ακούει τα εφιαλτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα στοιχεία αφορούν μελέτη εκτίμησης κινδύνου από το Ηνωμένο Βασίλειο που δείχνουν ότι εάν δεν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα για την πανδημία, θα είχαμε 40 εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως.

«Η γρήγορη, συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων, γλιτώνει αυτή τη στιγμή την πατρίδα μας από μια απίστευτη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας και από σημαντικό αριθμό θανάτων» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ Τσιόδρας αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα στην χώρα μας που ανέρχονται σε 74 και στο ότι οι νεκροί είναι πλέον 28.

«Η Κίνα, έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, φοβούμενη δεύτερο κύμα της επιδημίας. Όχι γιατί είναι ένας ιός τύπου Έμπολα, ή κάποιος άλλος φοβερά θανατηφόρος, αλλά γιατί διαδίδεται γρήγορα κι ένα 5% των ανθρώπων περίπου νοσούν σοβαρά, χρειάζονται εντατική και διασωλήνωση. Δε θέλουμε αυτό να γίνει στις ευάλωτες ομάδες. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, να μη γίνει πραγματικότητα το κακό σενάριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή