Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΦΚΑ Τρικάλων: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για εργαζόμενους και ασφαλισμένους

Ξεκίνησαν σήμερα κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Σχεδόν με τους μισούς υπαλλήλους λειτουργεί ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, ο ΕΦΚΑ μετά και τις αλλεπάλληλες περικοπές. Η εικόνα στα Τρίκαλα είναι ανάλογη με αυτή σε όλη τη χώρα, με τους εργαζόμενους σήμερα να προειδοποιούν ότι παραδίδεται η ασφαλιστική κάλυψη των πολιτών στα χέρια ιδιωτών καθώς και η περιουσία του οργανισμού σε εταιρείες διαχείρισης.

Σήμερα, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr μπροστά σε όλα τα προβλήματα που έχουν κόστος τόσο στους εργαζομένους αλλά κυρίως στους ασφαλισμένους πολίτες, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ στα Τρίκαλα προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση καθώς και σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του οργανισμού στα Τρίκαλα.

Όπως δήλωσε εκπροσωπώντας τον σύλλογο εργαζομένων η Λίτσα Καρβούνη, εδώ και χρόνια μεθοδεύεται η αποδυνάμωση του οργανισμού που λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό δεδομένου ότι δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη τακτικού προσωπικού από το 2010 μέχρι σήμερα.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση παράδοσης των υποδομών σε ιδιώτες, υποδομές που εδώ και χρόνια πάσχουν σημαντικά, λέγοντας ότι στο αντίστοιχο συμβούλιο της εταιρείας διαχείρισης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συμμετοχή εκπροσώπου των ασφαλισμένων παρόλο που πρόκειται για δημόσια περιουσία.

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα ενώ οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν και στην αυριανή πανεργατική κινητοποίηση των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο τομέα.

Να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης αλλά και της στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων του ΕΦΚΑ βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί, οι δημοτικοί υπάλληλοι καθώς και εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα συλλογικό ζήτημα που έχει να κάνει με την πολιτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους τους τομείς.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή