Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΦΚΑ Τρικάλων: Συμμετοχή σε απεργία

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Τρικάλων, συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, την Τρίτη 07/03/2023.
Η πραγματικότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν έχει καμία σχέση με όσα μονόπλευρα και επιλεκτικά προωθεί στα ΜΜΕ η καλοπληρωμένη προπαγάνδα του κ. Χατζηδάκη.
Το πραγματικό πρόβλημα του ΕΦΚΑ σήμερα, δεν είναι οι δήθεν ΄΄τεμπέληδες΄΄, ΄΄τύραννοι΄΄ και ΄΄βασανιστές΄΄ υπάλληλοι που διαθέτει. Τα πραγματικά προβλήματα του ΕΦΚΑ σήμερα είναι ότι:
– Δεν έχουν γίνει προσλήψεις εδώ και ολόκληρα 12 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχουν υπάρξει χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις
– Δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες επενδύσεις στις υποδομές και τη μηχανογράφηση
– Δεν έχει υπάρξει εξειδικευμένη εκπαίδευση στον οργανισμό
– Δεν υπάρχει ακόμη, 5 χρόνια μετά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, Ενιαίος Κανονισμός Παροχών και Ασφάλισης
– Δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα
– Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί χωρίς συντήρηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στη θέρμανση και την ψύξη
Σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην Κοινωνία, δώσαμε και δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για την εκκαθάριση και πληρωμή των συντάξεων.
Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός της κ. Χατζηδάκης, εκμεταλλευόμενοι τα χρόνια προβλήματα, που οι εκάστοτε πολιτικές επιλογές δημιούργησαν, έχουν στοχεύσει στην πλήρη ΔΙΑΛΥΣΗ και στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η πολυδιαφημιζόμενη χρήση των ιδιωτών για την έκδοση των συντάξεων, απέτυχε, αφού μόνο ελάχιστες, εύκολες περιπτώσεις προχώρησαν.
Οι λεγόμενες ‘’fast track’’συντάξεις, ουσιαστικά αυξάνουν τον όγκο δουλειάς με τα λάθη που παράγει η διαδικασία.
Με απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, δίνονται τεράστια ποσά από τα αποθεματικά της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως χαρακτηριστικά τα εκατομμύρια ευρώ που πληρώνονται κάθε χρόνο στο τηλεφωνικό κέντρο 1555, για να στέλνει απλά τους ασφαλισμένους στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
Η διαχείριση και η εκποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, που αποτελούν την μοναδική εγγύηση για την παροχή των συντάξεων, παραχωρούνται με το νόμο Χατζηδάκη σε Ανώνυμη Εταιρία, στο Δ.Σ. της οποίας δεν συμμετέχουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.
Με τον ίδιο νόμο Χατζηδάκη, ο ΕΦΚΑ εξαιρείται και πρωτοτυπεί από το υπόλοιπο Δημόσιο και με προφανή αντισυνταγματικότητα, μετατρέπει σε ΄΄μετακλητές΄΄ τις θέσεις των Γενικών και των Διευθυντών στον Οργανισμό. Παράλληλα, υπάρχει σοβαρό θέμα διασπάθισης του Δημόσιου Χρήματος, αφού οι αμοιβές τους ορίζονται στο προκλητικό ποσό των 8.000 ευρώ τον μήνα και η επιλογή τους γίνεται με αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες.
Εμείς, οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, δεν μένουμε απαθείς στην επιχειρούμενη απαξίωση και ιδιωτικοποίηση.
Παραμένουμε θεματοφύλακες του Αύριο της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης , υπερασπιζόμενοι τον Αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ,
ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
ΚΑΛΟΥΜΕ στο πλευρό μας σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και όλες τις ενώσεις και τους συλλόγους των συνταξιούχων,
στις 7 Μαρτίου 2023, στις 10.00 π.μ., στη συγκέντρωση των εργαζομένων του ΕΦΚΑ Ν. Τρικάλων, στην Ομήρου 13.

Δελτίο τύπου

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή