Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων: «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» καλεί για δεύτερη χρονιά το κοινό σε μία γιορτή της Τέχνης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό.

Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξενούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με 140 δράσεις πολιτισμού σε 66 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Αύλειος χώρος οθωμανικού τεμένους Οσμάν Σαχ (Κουρσούμ Τζαμί)

30 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00 &

31 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00

Ομάδα θεάτρου La Strada – Το Κουτί της Πανδώρας

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 70.

 

Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική και για την εξασφάλισή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθύνεται στον σύνδεσμο:

 

https://digitalculture.gov.gr/2021/07/to-kouti-tis-pandoras-viki-thalassinou-avlios-choros-temenous-osman-sach-trikala/

 

 

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Με αφορμή το θεματικό άξονα  «Μυθολογία», διατρέχοντας την τέχνη του θεάτρου και της φωτογραφίας επιχειρείται μια παραστατική ερμηνεία, συνδυάζοντας τον μύθο του Ησίοδου με τα διαχρονικά δεινά της ανθρωπότητας . Το κουτί της Πανδώρας  πραγματεύεται την διασπορά των δεινών στον κόσμο λόγω λανθασμένων επιλογών, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα και  λειτουργεί ως αφορμή για  ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό των αξιών. Οι σύγχρονες «συμφορές» που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των εφήβων γίνονται αφορμή για νέα σκέψη που θα δώσει ελπίδα στην ανθρωπότητα.

Δύο γυναίκες μοιράζονται και ανταγωνίζονται για το  χώρο τους σ΄ ένα δυστοπικό περιβάλλον και κινούνται ανάμεσα στο μύθο, στην ιστορία και στη δική τους πραγματικότητα με αφορμή εικόνες-φωτογραφίες που ανασύρουν δυσάρεστες καταστάσεις και ήχους- ντοκουμέντα που διατρέχουν την ιστορία και ακούγονται μέσα από ένα  τρανζίστορ, που λειτουργεί ως σύγχρονο Κουτί της Πανδώρας.

Με βάση το αφηγηματικό θέατρο  δημιουργείται μια παράσταση που  συνδέει  το αρχαίο μνημείο  και το μύθο με  σύγχρονες απεικονίσεις. Παράλληλα στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με ανάλογο θέμα.

Κείμενο :                       Βίκυ Θαλασσινού

Σκηνοθεσία :                Ιωάννα Ρούσσου

Βοηθός Σκηνοθέτη:   Δώρα Θωμοπούλου

Δραματολόγος:         Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια: Ράνια Αντύπα

Φωτογραφία video:  Μιρέλα Σδούκου

Παίζουν:                   Βίκυ Θαλασσινού

Δώρα Θωμοπούλου

Ηχογράφηση-

Μίξη ήχου:           Γιώργος Φραγκέλης-Soundhouse Studio

Voice off               Γιώργος Πολυμερόπουλος

Φώτα – Ήχος :    Νίκος Μπακοβασίλης

Παραγωγή:         Ομάδα Θεάτρου  La Strada

 

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α., και τον κανόνα της απόστασης του 1,5 μέτρου για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στο χώρο της εκδήλωσης.

.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή