Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εφορία: Ελάχιστο ποσοστό των Τρικαλινών οφειλετών μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση

Τι επισημαίνει σχετικά με το θέμα ο διευθυντής της ΔΟΥ Τρικάλων Γιάννης Τρέλλης στο Τrikalanews.gr

Αυξημένο μεν αλλά χωρίς αποτέλεσμα δε φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον των Τρικαλινών οφειλετών για την ένταξή τους στο νέο καθεστώς ρύθμισης των χρεών τους απέναντι στην Εφορία.

Όπως επισημαίνει ο νέος διευθυντής της ΔΟΥ Τρικάλων Γιάννης Τρέλλης στο Τrikalanews.gr, αν και ο αριθμός των αιτήσεων δεν μπορεί να καταγραφεί σε τοπικό επίπεδο παρά μόνο μέσα από τα κεντρικά της ΑΑΔΕ, το ενδιαφέρον εκτιμάται αρκετά υψηλό από Τρικαλινούς οφειλέτες.

Ωστόσο, είναι μεγάλο το ποσοστό αυτών που μπαίνουν στη διαδικασία μέσω taxis, αλλά αποκλείονται λόγω προηγούμενων ρυθμίσεων στις οποίες δεν ανταποκρίθηκαν. Αυτομάτως λοιπόν το επόμενο βήμα είναι να σπεύδουν στις οικονομικές υπηρεσίες του νομού Τρικάλων, στην προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μπορέσουν να προχωρήσουν στη νέα ρύθμιση που συμπεριλαμβάνει τα χρέη αλλά και τα πρόστιμα του παρελθόντος.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως, το ποσοστό των οφειλετών που το καταφέρνουν τελικά, πιθανότατα κινείται και κάτω του 50%!

Σε μια γενικότερη εκτίμηση που έρχεται από τον κλάδο των επαγγελματοβιοτεχνών, μόλις 2 στους 10 μπορούν με την πρώτη διαδικασία να ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις. Γεγονός που θέτει σε αμφιβολία το μέλλον χιλιάδων επιχειρήσεων στη χώρα και κατ’ επέκταση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και στον νομό Τρικάλων.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή