Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εφορία Τρικάλων: Μόλις 135 ΑΦΜ εντάχθηκαν στη ρύθμιση 5036/2023

Στις 72 και 120 δόσεις εντάχθηκαν συνολικά περίπου 900 οφειλέτες

Ελάχιστοι είναι όσοι οφειλέτες εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών του ν. 5036/2023 στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr στην τμηματική εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση σε έως 72 μηνιαίες δόσεις εντάθηκαν μόλις 135 ΑΦΜ.

Επίσης, στη ρύθμιση 120 δόσεων εντάχθηκαν 750 ΑΦΜ τα οποία στην ουσία έκαναν αναβίωση παλαιότερων ρυθμίσεων. Επισημαίνεται ότι το 2019 στην αντίστοιχη ρύθμιση είχαν ενταχθεί 11 χιλ ΑΦΜ στα Τρίκαλα.

Κάποιοι εξ αυτών αποπλήρωσαν, κάποιοι συνεχίζουν να τακτοποιούν τις οφειλές τους όπως αρχικά προβλεπόταν και κάποιοι επίσης είχαν χάσει τη ρύθμιση. Από τους τελευταίους, που δεν μπορεί μα ασφάλεια να εκτιμηθεί ο αριθμός τους, οι 750 κατάφεραν να ανανεώσουν την εν λόγω ρύθμιση.

Συνολικά λοιπόν έχουμε 900 περίπου ρυθμίσεις χρεών που αντιστοιχούν και στα αντίστοιχα ΑΦΜ ιδιωτών ή επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Τρικάλων Γιάννη Τρέλλη, ο αριθμός των νέων ρυθμίσεων εως 72 δόσεις, δεν είναι σίγουρα ικανοποιητικός.

Όπως επισημαίνει στο Trikalanews.gr, αυτό οφείλεται στις πολλές προϋποθέσεις που τέθηκαν για ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα. Γενικότερα, είναι αρκετά δύσκολο το να βγει κάποιος από τον φαύλο κύκλο των οφειλών με τα σημερινά δεδομένα.

Για τον λόγο αυτό εξάλλου, πολλοί είναι όσοι καταφεύγουν σε εξωδικαστική διαδικασία ώστε να μπορέσουν να απαλλαγούν από μέρος των προσαυξήσεων των οφειλών. Πέρα από όλο αυτό βέβαια, η μη ένταξη σε ρυθμίσεις, οδηγεί σε δεσμεύσεις λογαριασμών και οικονομικό αδιέξοδο για πολλούς οφειλέτες κάτι που αποτελεί μείζον πρόβλημα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή