Έφτασαν μάσκες και γάντια από την Κίνα

Το σύστημα υγείας της Ελλάδας έχει φτάσει σε σημείο, όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε βασικά υγειονομικά υλικά και κυρίως μάσκες και γάντια.

Η κινεζική κυβέρνηση όμως σε συνεργασία με κινεζικούς οργανισμούς κι επιχειρήσεις, έτεινε χείρα βοηθείας και έκανε δωρεά 18 τόνων ιατρικού υλικού, η οποία περιλαμβάνει 550.000 μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια, καλύμματα παπουτσιών αλλά και άλλες ιατρικές προμήθειες.

Προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος της Air China το οποίο μετέφερε τη βοήθεια από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε σε δηλώσεις του την κινεζική κυβέρνηση για την αποστολή του υγειονομικού υλικού.

«Αποτελεί ανάσα γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μάσκες και τέτοιου είδους υλικό», τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοσοκομεία.

Ευχαρίστησε δε τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για την τεράστια προσπάθεια που γίνεται.
Ζήτησε, δε, από όλους τους πολίτες να επιδείξουν στάση ευθύνης και να παραμείνουν στο σπίτι τους, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα που γίνεται στα νοσοκομεία.

«Ζητώ από όλους να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία. Ζητώ φιλότιμο και πατριωτισμό και να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε.

 ©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή