Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έφτιαξαν κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες

Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα με ένα κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες.

Το φετινό κοντοσούβλι έφτασε φέτος τα 130 μέτρα και σιγοψήθηκε από το πρωί της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι κατά μήκους του κεντρικού δρόμου στην Αμφίκλεια. Μάλιστα για το χρειάστηκαν 800 κιλά κρέας πρόβειου και χοιρινού, τα οποία ψήθηκαν σε μία μόνο μακριά σούβλα και σε ενιαία σκάφη.

Η περιοχή βούλιαξε στην κυριολεξία από επισκέπτες που θέλησαν να δουν από κοντά την προετοιμασία και τη διαδικασία του ψησίματος.

Το απολαυστικό γλέντι ετοίμασε η Δημοτική αρχή με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών που θέλουν την Αμφίκλεια ανάμεσα στους καλύτερους Αποκριάτικους προορισμούς.

Σύμφωνα με το tvstar.gr γλέντι ξεκίνησε την Παρασκευή από το Πολιτιστικό Κέντρο και θα συνεχιστεί μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αναστασία Στιβακτή, τόνισε πως η συμμετοχή τόσο από επισκέπτες όσο και από εθελοντές ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

«Πρόκειται για 130 μέτρα κοντοσούβλι γίγας, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. 800 κιλά κρέατος, πρόβειο και χοιρινό. Έχει μπει σε μία ενιαία σούβλα και έχει αρχή και δεν έχει τέλος. Είναι τόσο μεγάλο που νομίζω όλοι αξίζουν να έρθουν μέχρι την Αμφίκλεια μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Να μας επισκεφτούν, να γευτούν, να χορέψουν και να συμμετάσχουν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση», ανέφερε αρχικά.

«800 κιλά κρέατος που ψήνονται σε μία ενιαία σκάφη. Είναι τεχνοτροπία, μία μαεστρία των Δαδιωτών που ξεκίνησε. Ήταν σαν προσωπικό στοίχημα να το καταφέρουν και νομίζω το καταφέρνοθυν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος η συμμετοχή των εθελοντών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η συμμετοχή των επισκεπτών μας που έχουν κατακλύσει την Αμφίκλεια είναι τεράστια και αναμένονται κι άλλοι μέχρι το μεσημέρι. Θα είναι κάτι ιδανικό και όμορφο να περάσουν την Κυριακή της αποκριάς στην Αμφίκλεια», συμπλήρωσε η κυρία Στιβακτή.

Στην Αμφίκλεια Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Οικονόμου

Την Αμφίκλεια βρέθηκαν την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι οποίοι μοιράστηκαν τα στιγμιότυπα από το κοντοσούβλι γίγας στους λογαριασμούς στους στα social media.

«Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αμφίκλεια, με το διάσημο έθιμο για το εξαιρετικό κοντοσούβλι-γίγας, μήκους 130 μέτρων, που προετοιμάζεται από τους ντόπιους και προσφέρεται σε όλους τους επισκέπτες. Συγχαρητήρια!», έγραψε ο Χρήστος Σταϊκούρας στον λογαριασμό του στο Facebook συνοδεύοντας την ανάρτηση με φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Οικονόμου δημοσίευσε σε story με φωτογραφίες από την παρουσία του στην Αμφίκλεια σε μία εκ των οποίων μάλιστα ανταλλάσσει χειραψία με έναν από τους ψήστες στο κοκορέτσι γίγας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή