Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Τρικαλινός ζωγράφος Χρίστος Καράς

Ο πίνακας που δώρισε στη γενέτειρα πόλη του, εκτίθεται στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 93 ετών ο ζωγράφος Χρίστος Καράς, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αποκαλούμενης «γενιάς του ‘60».

Ο Χρίστος Καράς γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 9 Δεκεμβρίου 1930 και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1951 γράφεται στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών και όταν παίρνει το δίπλωμά του (1955) φεύγει με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1957) και σπουδάζει φρέσκο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού για τρία χρόνια ενώ θα μείνει στη γαλλική πρωτεύουσα μέχρι το 1963.

Συγχρόνως ταξιδεύει στο Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία. Αργότερα πραγματοποιεί πολλά ταξίδια στη Βενετία, Βασιλεία, Κάσσελ, Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, παρακολουθώντας τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Το 2001, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του ενώ το 2004 δημιούργησε τη μνημειακή σύνθεση «Διαστημική Ποίηση», για το Σταθμό Χαλανδρίου του Μετρό.

Η τελευταία έκθεση έργων του στα Τρίκαλα είχε γίνει στο πλαίσιο των εγκαινίων του χώρου Τέχνης του Ιδρύματος Μακρή το 2009. Οι φιλότεχνοι της πόλης είχαν υποδεχθεί τότε με μεγάλη χαρά την επιστροφή του σπουδαίου Χρίστου Καρρά, ο οποίος είχε παραστεί στα εγκαίνια αφήνοντας παρακαταθήκη στα Τρίκαλα ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, που σήμερα εκτίθεται στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, όπως είχε καταγράψει πρόσφατα το Trikalanews.gr.

Ένας από τους σπουδαιότερους εικαστικούς της γενιάς του που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του αλλά και που απέδωσε μέσα από τα έργα όλη την βαριά ιστορία της χώρα μας.

Δείτε επίσης:

Ο «Καταφυγιώτης» πήγε Πνευματικό Κέντρο

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή