Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγγραφές εθελοντών ΕΟΔΥΑ 2019-2020

Οι εγγραφές Εθελοντών για το Βασικό Σχολείο Διάσωσης 2019 – 2020 έχουν ξεκινήσει, έλα μαζί μας και:

  • Εκπαιδεύσου ως επαγγελματίας Διασώστης από πιστοποιημένους & έμπειρους εκπαιδευτές… Μπορείς!
  • Τόλμησε, γίνε ενεργός πολίτης, μην παραμένεις θεατής, κάνε τη διαφορά… Μπορείς!
  • Πρόσφερε, Εθελοντικά στον Εαυτό σου, στην Οικογένειά σου, στην Κοινωνία… Σίγουρα μπορείς!

Οι εγγραφές άρχισαν.

ΙΔΡΥΣΗ ΕΟΔΥΑ

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά προς την κοινωνία. Η αδυναμία των δομών της Πολιτείας, η έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης, σε συνδυασμό με την αδιαφορία μεγάλου μέρους του πληθυσμού, αυξάνουν στο έπακρο και δημιουργούν καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Ανθρώπινη Ζωή & Υγεία καθώς & το Περιβάλλον, κυρίως από Φυσικές ή Τεχνολογικές Καταστροφές.

Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο, άνθρωποι με ευαισθησίες, ανησυχίες, όρεξη, εμπειρία, γνώσεις, όραμα και κυρίως διάθεση για Εθελοντική προσφορά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την «ΕΟΔΥΑ» (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) με έδρα τη Λάρισα και απώτερο στόχο την ανάπτυξή της σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

ΣΚΟΠΟΙ ΕΟΔΥΑ

Σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, η έννοια του Εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή ποιοτικής βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.

Η ¨ΕΟΔΥΑ¨ με απόλυτο σεβασμό στις αρχές του Εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, με κύριο βραχίονα την παροχή ποιοτικών Διασωστικών & Υγειονομικών υπηρεσιών, αναπτύσσει Εθελοντικές δράσεις με σκοπό την θωράκιση της Κοινωνίας από απειλητικές καταστάσεις.

Η ¨ΕΟΔΥΑ¨ αξιοποιεί όλη τη συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνογνωσία και εκπαιδευτική δράση των μελών της με στόχο την οργάνωση εκπαιδευμένων Εθελοντών για συμμετοχή σε Επιχειρησιακές δράσεις διαχείρισης επειγουσών καταστάσεων.

Η ¨ΕΟΔΥΑ¨ και οι Εθελοντές που τη στελεχώνουν εντάσσονται στο δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) αναλαμβάνοντας την υποστήριξη δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστροφών.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ – ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Η στελέχωση της «ΕΟΔΥΑ» είναι καθαρά Εθελοντική και μέλη της μπορούν να γίνουν Άνδρες & Γυναίκες κάτοικοι Ελλάδας ή Ευρωπαίοι πολίτες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο και δεν έχουν υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Άτομα από 16 – 18 ετών μπορούν να συμμετάσχουν με τη γραπτή συναίνεση (Υπ. Δήλωση) του κηδεμόνα τους, αλλά θα συμμετέχουν μόνο στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και όχι στις υγειονομικές ή επιχειρησιακές αποστολές διάσωσης και έρευνας, μέχρι να συμπληρώσουν το 18 έτος της ηλικίας τους.

Άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών θα έχουν ρόλο υποστηρικτικό και συμβουλευτικό σε επιχειρησιακές αποστολές διάσωσης και έρευνας, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ελεύθερα στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της «ΕΟΔΥΑ».

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ποιοτική συνεχιζόμενη Εκπαίδευση είναι ο βασικός παράγοντας επίτευξης του σκοπού της ¨ΕΟΔΥΑ¨, για το λόγο αυτό έχει καταρτιστεί αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κυρίως οι κανόνες συμμετοχής στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και τα Εξειδικευμένα Σχολεία Διάσωσης.

Η εκπαίδευση και επιχειρησιακή δράση της «ΕΟΔΥΑ» είναι ποιοτικά εφάμιλλη αντίστοιχων Ομάδων & φορέων επαγγελματικού επιπέδου.

Επιπλέον, το σύνολο σχεδόν των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ είναι πιστοποιημένοι Ανανήπτες – Διασώστες & Εκπαιδευτές στη Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Επίσης 6 Εθελοντές είναι πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Εκπαιδευτών (Instructor Trainer) και 6 είναι Διευθυντές (Course Director) του ERC.

Η ΕΟΔΥΑ σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί Εκπαιδευτικά προγράμματα παροχής «Α΄ Βοηθειών», σε ενδιαφερόμενους Φορείς, Εταιρείες, Συλλόγους και Πολίτες.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ΕΟΔΥΑ έχει τη δυνατότητα να μελετήσει, να σχεδιάσει, να οργανώσει και να υποστηρίξει Υγειονομικά – Διασωστικά (με άριστα εκπαιδευμένους & πιστοποιημένους Υγειονομικούς  Διασώστες & ειδικό εξοπλισμό) την κάλυψη  Αθλητικών, Κοινωνικών, Πολιτιστικών, Ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε Φορείς, Εταιρείες, Συλλόγους και Πολίτες.

Ήδη στους 20 μήνες από την ίδρυσή της, η «ΕΟΔΥΑ» συμμετείχε με 55 Εθελοντές σε περισσότερες από 300 Εθελοντικές Δράσεις – Υγειονομικές καλύψεις, συνολικής διάρκειας 1500 Εθελοντικών ωρών, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ποιοτικές υγειονομικές & διασωστικές υπηρεσίες, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς εκατοντάδες περιστατικά.

Φιλοσοφία και βασική Αρχή της «ΕΟΔΥΑ» είναι: «Δίπλα στον Άνθρωπο – δίπλα στην Κοινωνία»

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στα 6971.64.16.64 &  6908.72.24.11 στο email: info@eodia.grστο facebook eodia2017, ή στοwww.eodia.gr

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή