Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγγυήσεις για Διαχρονικό Μουσείο και Σπήλαιο Θεόπετρας -Αναμένεται διαχειριστικό σχέδιο για το Ασκληπιείο

Σημαντική σύσκεψη για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην περιοχή πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και υφυπουργού Τουρισμού κας Λίνας Μενδώνη και Σοφίας Ζαχαράκη αντίστοιχα.

Την υποδοχή των δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης καθώς και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων νομού Τρικάλων κα Κρυσταλλία Μαντζανά η οποία ξενάγησε τους παραβρισκόμενους στους χώρους του δίδυμου οθωμανικού λουτρού και της σημαντικής έκθεσης όπου φιλοξενείται εκεί.

Παρόντες βέβαια εκπρόσωποι των δήμων αλλά και των φορέων πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της περιοχής, που μέσα από τις εισηγήσεις τους θέλησαν να αναδείξουν τα ζητήματα ανά περιοχή και να διασφαλίσουν απαντήσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η συζήτηση ήταν μακρά, με κυρίαρχες ειδήσεις αυτές για την έναρξη των εργασιών του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων κατά το 2024 και την ολοκλήρωση του έργου σε μια τριετία από τότε, καθώς η ολοκλήρωση των εργασιών στο Σπήλαιο Θεόπετρας μέσα στο 2023 και το άνοιγμά του στο κοινό εγγυημένα το 2024.

Όσον αφορά στο Ασκληπιείο και την πρόταση του Δημάρχου για τη διεύρυνση των ανασκαφών, την αποζημίωση ακινήτων και την ενοποίησή του με το Βαρούσι και το Φρούριο, η κα Μενδώνη αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Λάρισας, τονίζοντας ότι χρειάζεται η διαχειριστικό σχέδιο από πλευράς του Δήμου Τρικκαίων κατά το οποίο θα προτείνεται ο χώρος απαλλοτριώσεων, αρχαιολογικών ερευνών κτλ, και έπειτα θα κρίνει το Υπουργείο τη μετέπειτα εξέλιξη ενός τέτοιου σχεδίου. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Τρικκαίων δεν ήταν παρόντας λόγω της συμμετοχής του σε άλλη σύσκεψη στη Λάρισα, και την πρόταση έφερε προς την Υπουργό Πολιτισμού ο κ. Λάππας.

Σημαντικό να επισημανθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διεργασίες για Γόμφους καθώς και μια σειρά άλλων πολιτιστικών δράσεων, αλλά και τουριστικών εργαλείων που εφόσον ολοκληρωθούν θα αλλάξουν σημαντικά το τοπίο των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων αλλά και τουριστικών επιλογών στην περιοχή.

Τόσο η κα Μενδώνη, όσο και η κα Ζαχαράκη, κάλεσαν την τοπική αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στην κατεύθυνση αυτή.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή