Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγκαινιάστηκε η νέα Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων (φωτό)

Με μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε ο εγκαινιασμός της νέας Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr οι εργασίες πλήρους ανακαίνισης χαιρετήθηκαν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορίου, ο οποίος ευχαρίστησε τη δωρήτρια του έργου κα Σοφία Θεοδοσοπούλου- Διβάνη.

«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, που εκσυγχρονίζει το νοσοκομείο μας» ανέφερε επισημαίνοντας ότι ανάλογες εργασίες αναβάθμισης θα γίνουν και σε άλλες τέσσερις κλινικές του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως η δωρεά της κυρίας Σοφίας Θεοδοσοπούλου – Διβάνη προς το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, τουλάχιστον 150.000 ευρώ, έγινε στην μνήμη του συζύγου της Ερρίκου Διβάνη, που έφυγε από την ζωή το 2018 σε ηλικία 63 ετών και της 33χρονης κόρης της Έλλης Διβάνη, ο ξαφνικός θάνατος της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2021.

Ο Ερρίκος Διβάνης, ένας από τους εμβληματικούς Έλληνες ξενοδόχους, μαζί με τα αδέρφια του ήταν ο συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «ΔΙΒΑΝΗ» στην Αθήνα και τη Θεσσαλία (Καλαμπάκα και Λάρισα). Ο όμιλος Διβάνη διαθέτει σήμερα επτά ξενοδοχεία, με τέσσερα να βρίσκονται στην Αθήνα (Divani Caravel, Divani Apollon Suites, Divani Apollon Palace & Thalasso, Divani Palace Acropolis), και από ένα στην Καλαμπάκα (Divani Meteora) στη Λάρισα (Divani Palace Larissa) και την Κέρκυρα (Divani Corfu).

Η Έλλη Διβάνη που ήταν ζωγράφος, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Αθήνα όπου ζούσε με την μητέρα της. Αναπαύεται πλέον στην Τρικαλινή γη, μαζί με τον πατέρα της Ερρίκο και τον παππού της Γιώργο Διβάνη, εκ των ιδρυτών της πρώτης οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης το 1958 στην πόλη των Τρικάλων, με το ξενοδοχείο της πλατείας Κιτριλάκη που από “Διβάνη” σήμερα ονομάζεται Ξενοδοχείο “Παντελιδάκη”.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή