Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη πρότεινε ο Καμμένος

  Επιβεβαιώθηκε η στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ μετά και την πρόταση του κ. Καμμένου για την εγκατάσταση μόνιμων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη καθώς θεωρεί ως τον μοναδικό και αξιόπιστο σύμμαχο της χώρας τις ΗΠΑ.
 

   Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί ξανά από τους Αμερικανούς και στη Λάρισα στην 110 Πτέρυγα Μάχης υπάρχουν σταθμευμένα αμερικανικά drones και F22 Raptor ενώ υπάρχουν βλέψεις για τη στάθμευση μεγάλων  ιπτάμενων τάνκερ.

   Επιπλέον, το Δεκέμβριο θα συντελεστεί στην Κρήτη η μεγαλύτερη άσκηση του ελληνικού χώρου στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο χωρών ενάντια στην τρομοκρατία.
    Έγινε επίσης  λόγος για τα οφέλη της αμερικανικής παρουσίας στον ελλαδικό χώρο καθώς θα συμβάλλουν στη ενίσχυση της αμυντικής πολιτικής ενόψει και των νέων απειλών που ξεπροβάλλουν.

    Τέλος, εκφράστηκε η ικανοποίηση της αμερικανικής πλευράς για τη συνεργασία των δύο χωρών, για την πρόθεση της Ελλάδας να κάνει αμυντικές δαπάνες της τάξης του 2% αλλά και για την συμφωνία αναβάθμισης των F16.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή