Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγκρίθηκε το έργο «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

Εγκρίθηκε, στις 7 Ιουνίου 2019, η ένταξη του έργου «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που αφορά στην 
 
• εφαρμογή ζωνοποίησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης των Τρικάλων 
• αντικατάσταση του συνόλου των αμιαντοτσιμεντοσωλήνων και παλαιών πλαστικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου 
• αντικατάσταση  του συνόλου των αγωγών του εξωτερικού υδραγωγείου
• επισκευή της δεξαμενής Φρουρίου
 
Η αντικατάσταση αγωγών αφορά στην περιοχή περιμετρικά του κέντρου των Τρικάλων  και εκτείνεται σε έκταση 3.200 στρεμμάτων. Το μήκος των νέων σωληνογραμμών του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου, θα ανέλθει στα 100 χλμ περίπου.Με την ολοκλήρωση του έργου η πόλη των Τρικάλων θα διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο υδροδότησης με υλικά νέας τεχνολογίας που θα βελτιώσει τις παρεχόμενες της ΔΕΥΑΤ προς του δημότες.
 
ΖΩΝΟΠΟΙΗΣΗ
Με την ζωνοποίηση οι απώλειες νερού θα μειωθούν μέσω: α) της διαχείρισης των πιέσεων λειτουργίας β)  του ενεργού ελέγχου των διαρροών γ) της  αύξησης της ταχύτητας και ποιότητας των επισκευών και δ) της σωστής διαχείρισης των αγωγών και των συσκευών του δικτύου.Η διαχείριση της πίεσης λειτουργίας, η εφαρμογή της οποίας συνεπάγεται την τμηματοποίηση του δικτύου σε στεγανές υποζώνες, θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μείωσης των απωλειών νερού στο δίκτυο εφόσον οδηγεί στη δραστική μείωση των διαρροών  και των εμφανιζόμενων θραύσεων στους αγωγούς. Η υλοποίηση της παρακολούθησης των διαρροών απαιτεί την τοποθέτηση μετρητών  στις εισόδους διακριτών περιοχών (DMAs) οι οποίες έχουν καθορισμένα και μόνιμα όρια, δηλαδή είναι υδραυλικά στεγανές. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή της ζωνοποίησης μας δίνει τη δυνατότητα για: 
• Αποτελεσματικότερο έλεγχο του δικτύου
• Συνεχή παρακολούθηση της ελάχιστης νυχτερινής ροής για εντοπισμό των διαρροών
• Ρύθμιση και έλεγχο της πίεσης του δικτύου
• Μείωση του χρόνου εντοπισμού των διαρροών.
 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ
Με την αντικατάσταση των παλαιωμένων αγωγών των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων διανομής πόσιμου νερού μέσω θα βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος, τα υδραυλικών χαρακτηριστικών λειτουργίας των δικτύων και η λειτουργικότητα και ευελιξία του δικτύου σε περιπτώσεις βλάβης ή απομόνωσης τμημάτων για συντήρηση.
 
ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΦΡΟΥΡΙΟΥ
Η επισκευή της δεξαμενής Φρουρίου συνίσταται στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων σκυροδέματος με χρήση έτοιμου επισκευαστικού κονιάματος αφού προηγηθεί ο καθαρισμός και η αφαίρεση των σαθρών τμημάτων.  Στην συνέχεια θα αποκατασταθεί η στεγανότητα των θαλάμων της με εφαρμογή στεγανωτικής επίστρωσης. Τέλος θα αντικατασταθούν, όλες οι σωληνώσεις, τα ειδικά τεμάχια, τα καλύμματα και η κλίμακα καθόδου στην δεξαμενή.  
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.050.000€ (χωρίς ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή