Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ειδικός πραγματογνώμονας για το μαύρο κουτί που βρέθηκε στα συντρίμμια της τραγωδίας των Τεμπών (βίντεο)

Το μαύρο κουτί της μοιραίας αμαξοστοιχίας της τραγωδίας των Τεμπών βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών στον χώρο αποθήκευσης στο Κουλούρι Λάρισας.

Σχετικά με αυτή την εύρεση, ο Κώστας Λακαφώσης μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων οικογενειών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ξεκαθαρίζει την κατάσταση με το καταγραφικό:

«Στην πραγματικότητα από το μαύρο κουτί δεν περιμένουμε να βρούμε κάτι, διότι ξέρουμε ήδη αυτά που καταγράφει σε αντίθεση με τα μαύρα κουτιά των αεροσκαφών. Το καταγραφικό στον σιδηρόδρομο είναι πιο πολύ για εκτροχιασμό, δηλαδή καταγράφει την ταχύτητα του συρμού και τους χειρισμούς του μηχανοδηγού. Άρα έχει μικρότερο ενδιαφέρον γιατί δεν μας δίνει κάτι παραπάνω από την ταχύτητα.

Όμως σε αυτή την περίπτωση ψάχνουμε γιατί τα δυο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστούν, έτσι δεν περιμένουμε το μαύρο κουτί να μας λύσει κάποια απορία, κάτι που ξέρουμε ήδη, όπως ξέρουμε και την ταχύτητα που μετρήσαμε από τις κάμερες, είναι λίγα αυτά που θα μας δηλώσει. Όμως ήταν ένα θέμα πληρότητας της διερεύνησης και γι’ αυτό έπρεπε να βρεθεί.

Δεν ήταν ότι κάποιος αμέλησε να το βρει, ήθελε να κοπούν οι λαμαρίνες, ήταν πολύ τσαλακωμένες και το κουτί ήταν χωμένο βαθιά. Βρέθηκε καμένο σε κατάσταση που μπορεί να έχει καταστραφεί και η μνήμη του».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: onlarissa.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή