ΕΙΚΟΝΑ … ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

Γράφει ο Δρ.Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Ένα από τα βασικά αγαθά του ανθρώπου είναι η Παιδεία.

Είναι μια σκόπιμη και οργανωμένη κοινωνική λειτουργία, η οποία εκφράζεται με ένα διαρκή και συστηματικό αγώνα.

Σκοπός της είναι η διάπλαση και η διαμόρφωση του ατόμου σε μια ηθική και καλλιεργημένη προσωπικότητα, με ακέραια συνείδηση.

Ο Ιπποκράτης (Κως 460 – Λάρισα 377 π.Χ.), ο αποκαλούμενος και «Πατέρας της Ιατρικής», έλεγε «Βακτηρία εστί παιδεία βίου», δηλ. η Παιδεία είναι το στήριγμα της ζωής.

Για το ίδιο θέμα ο Προφήτης Δανιήλ (ψαλμός Β-2) τόνιζε «Δράξασθε Παιδείας μη ποτε οργισθεί Κύριος και απολέσθε εξ οδού δικαίας». Δηλ. «Μάθετε γράμματα για να μην φύγετε από τον δρόμο του δικαίου».

«’Eτσι σε κάθε Σχολείο πρέπει να χτυπά το κουδούνι καθημερινά για μαθησιακούς, κοινωνικούς, ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους. Εκτός κι αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες.

Το άνοιγμα των σχολείων, πρόσφατα, έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης και προστριβής.

Η κυβέρνηση βιαζότανε να τα ανοίξει, πιθανώς για να υλοποιηθεί η «Ανοσία της Αγέλης», ενώ η Αντιπολίτευση ήθελε να καθυστερήσουν για καμιά δεκαριά ημέρες.

Έτσι εκπ/κοί απουσίαζαν, μερικές χιλιάδες, λόγω κορονοϊού, το 20-30% των μαθητών δεν προσήλθε και τα κρούσματα ήταν, την πρώτη μέρα 15.547.

Με τα όσα γράφονται και ακούγονται δηλ. με τις καταλήψεις, με τους ξυλοδαρμούς, με τον αυταρχισμό με τα κενά και με τους άρον-άρον διορισμούς Αναπληρωτών, φαίνεται πως η Παιδεία δεν λειτουργεί ΣΩΣΤΑ.

Επίσης στην ίδια και χειρότερη θέση είναι η Οικονομία και η Αγορά.

Η δραματική πτώση του Τζίρου τσακίζει τα πάντα. Είμαστε πρωταθλητές στην Ανεργία των Νέων.

Ο πληθωρισμός σπάει ρεκόρ δεκαετίας με 5,1% και με αυξητικές τάσεις.

Τσουνάμι ανατιμήσεων έρχεται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Φυσικό αέριο 135%. Πετρέλαιο 34%. Ηλεκτρισμός 45%. Ενοίκια 18%. Κρέας 19,7% και έπεται συνέχεια.

Η ανεξέλεγκτη Ακρίβεια και η Αισχροκέρδια πλήττουν βάναυσα την συνοχή και την ζωή των πολιτών.

Το «καλάθι της νοικοκυράς» παίρνει… ΦΩΤΙΑ και οι Υπουργοί τσακώνονται για το ΦΠΑ.

Έτσι έγιναν οικονομικοί μετανάστες 800.000 Έλληνες που μπορούσαν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για μια νέα Ελλάδα και δεν γύρισαν παρά τις υποσχέσεις Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή το 12,9% του πληθυσμού δηλ. 1.300.000 μετανάστες ή λαθρομετανάστες, αλλάζουν επικίνδυνα το μέλλον της πατρίδας.

Ταυτόχρονα Μητσοτάκης και Μηταράκης φτιάχνουν Κ.Υ.Τ (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποιήσης) σε Έβρο, σε Σάμο και στη Χίο, ύψους 180 (εκατομμυρίων ευρώ).

Σε πεντάστερα… ξενοδοχεία οι λαθρομετανάστες Άστεγοι, Άνεργοι και Πάμφτωχοι οι Έλληνες.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά και στον τομέα της Υγείας με την Πανδημία.

Καθημερινές διαμαρτυρίες των Υγειονομικών, για τα τραγικά λάθη Μητσοτάκη – Κικίλια- Κοντοζαμάνη Πλεύρη και Γκάγκα.

Οι θάνατοι στις εκτός ΜΕΘ αίθουσες, ο αριθμός των διασωληνομένων και των κρουσμάτων, η Αναστολή και η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στο ΕΣΥ μας κάνουν σχεδόν πρωταθλητές στην Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, με περίπου 60 εκατομμύρια πληθυσμό, δεν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και τα γήπεδα ποδοσφαίρου γεμίζουν με δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους χωρίς μάσκα.

Στην Ελλάδα κοντεύουν να εμβολιάσουν και τα βρέφη, βάζουν πρόστιμα σε εκατοντάδες χιλάδες πολίτες άνω των 60, (100 ευρώ τον μήνα), βάζουν διπλές μάσκες και λίγο απέχουμε από το να γίνουμε «ελεγχόμενη κοινωνία», που κάνει τους φτωχούς-φτωχότερους και τους πλούσιος-πλουσιότερους.

Καπάκι σ’ όλα αυτά ήρθε η ακύρωση του Αγωγού Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο (EAST MED) και το προσωρινό πάγωμα των ερευνών στην Κρήτη για υδρογονάνθρακες, προς χαρά των Τούρκων και του Ερντογάν.

Το Μαξίμου, για τα θέματα αυτά κρατά «Άκρα του Τάφου Σιωπή» και φαίνεται πως χάνεται πλέον ο Έλεγχος.

Η εικόνα της Αποσύνθεσης της Κυβέρνησης είναι ορατή και το νέο επικοινωνιακό τοπίο οδηγεί σε πρωτοφανή αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών.

Λέτε να ψάχνονται για κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού;

Θα το δείξουν οι ερχόμενες πρόωρες Εκλογές.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή