Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εικόνες καταστροφής από φωτιά στην Μάνη

Ο ισχυρός άνεμος αντίπαλος των Πυροσβεστών που δίνουν «μάχη» να περιορίσουν την καταστροφή.
Εικόνες καταστροφής από την μεγάλη  φωτιά στη Μάνη, όπου κάηκαν οικίες στον Κότρωνα και στον Παρασυρό.
Αυτή την στιγμή η κατάσταση του μεγάλου σε έκταση πύρινου μετώπου έχει δεκάδες μικροεστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές το μεσημέρι στην περιοχή Πύρριχος της Ανατολικής Μάνης, κατευθύνθηκε προς το βουνό και στην συνέχεια πήρε πορεία προς τον επόμενο οικισμό, τα Λουκάδικα και έφτασε σε αυλές σπιτιών.
Οι αρχικές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ στην «μάχη» με τις φλόγες μπήκαν και εναέρια μέσα με συνεχείς ρίψεις μέχρι χθες το μεσημέρι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο, οι άνεμοι εντάθηκαν σε μεγάλο βαθμό και αναζωπύρωσαν αστραπιαία την φωτιά η οποία «πέρασε» στο γειτονικό χωριό του Κότρωνα και προκάλεσε ζημιές σε οικίες όπως και στην βόρεια πλευρά του μετώπου στον Παρασυρό.
Εντωμεταξύ, παραμένει αναβαθμισμένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για την  Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες).

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή