Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εικονική επιχείρηση από το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων

Το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων συμμετέχει για 5η συνεχόμενη χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», του Junior Achievement Greece, που βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη», υλοποιείται σε 117 χώρες, και θεσπίστηκε από το Junior Achievement Worldwide, τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό σε θέματα επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια και ενίσχυση ικανοτήτων, δεξιοτήτων και στάσεων των μαθητών/τριών, ώστε να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική ευθύνη τους ως μελλοντικοί/ές επαγγελματίες με σεβασμό προς το κοινό καλό και το περιβάλλον.

Η Εικονική μας Επιχείρηση “R*TISTIC” δραστηριοποιείται στον τομέα της ζωγραφικής εξωτερικών και εσωτερικών χώρων δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων.

Στο πλαίσιο του ανωτέρου προγράμματος, το Σάββατο 11/02/2023 είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων την Ιnspirational Mentor της Εικονικής Επιχείρησης του σχολείου μας κυρία Σία Κοσιώνη και τον Γενικό Διευθυντή του Junior Achievement Greece κύριο Αργύρη Τζικόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κύριος Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η κυρία Κοσιώνη και ο κύριος Τζικόπουλος συνομίλησαν με τα παιδιά, τα οποία τους παρουσίασαν τα βήματα που ακολούθησαν για το στήσιμο της επιχείρησής μας και τους μελλοντικούς τους στόχους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κυρία Κοσιώνη για τις πολύτιμες συμβουλές και ιδέες της, και για τις δημιουργικές στιγμές που μοιράστηκε με την ομάδα μας, καθώς και τον κύριο Τζικόπουλο για τις σημαντικές διευκρινήσεις του σχετικά με τον Διαγωνισμό για την καλύτερη εικονική επιχείρηση 2023.Σημειωτέον ότι κατακτήσαμε τη 5η θέση πανελλαδικά την περσινή χρονιά.

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όλους και όλες μας!

Η  επιχειρηματική μας ομάδα απαρτίζεται από 11 μαθητές και μαθήτριες των Α και Β΄ τάξεων:

Χολέβας Κλεομένης, Λάσκος Κωνσταντίνος, Δεληγιάννη Μαρία, Μανταλιά Θεοδώρα, Αγγελή Ευαγγελία, Γκιζλή Δέσποινα, Γκουλιώνη Βάια, Κόκκοβας Σωτήριος, Λιατίφη Μελίνα, Λούδα Δανάη και Μαγκούτη Θεοδώρα

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι  οι κυρίες Αθανασία Ζαραμπούκα, Μαθηματικός και  Χριστίνα Τσεκούρα, Βιολόγος.

Τσεκούρα Χριστίνα

Υποδιευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή