Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Εικονική επιχείρηση» σε 4 σχολεία του Δήμου Τρικκαίων

Ένα σημαντικό πρόγραμμα για την εκμάθηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων από μαθητές/τριες σχολείων των Τρικάλων υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Εικονική επιχείρηση» και ο Δήμος Τρικκαίων είχε απευθύνει πρόσκληση σε 13 δυναμικές τρικαλινές επιχειρήσεις και στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Εξ αυτών ανταποκρίθηκαν οι επιχειρήσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΚΟΡΚΟΛΗΣ, ΒΙΟΣΕΡ, LaFarm και ΤΣΙΛΙΛΗΣ, με τα 4 ήδη να συνεργάζονται με τα σχολεία 4ο ΓΕΛ, 1ο ΓΕΛ, 4ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ.

Ηδη στο 4ο Γυμνάσιο έγιναν οι πρώτες συναντήσεις του υπευθύνου με τους μετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, συζητώντας για τον τρόπο υλοποίησής του. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του σχολείου και στον κόμβο καινοτομίας του Δήμου Τρικκαίων GisemiHub, παρουσία του ειδικού συνεργάτη του Δ. Τρικκαίων κ. Χ. Καλλιάρα, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία του Δήμου σε παρεμφερή ζητήματα.

Η βασική στοχοθεσία του προγράμματος είναι τριπλή και αφορά σε

– ανάδειξη των δυνατοτήτων των μαθητών/τριών σε επίπεδο γνώσεων και επαγγελματικών δυνατοτήτων
– προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της συμμετέχουσας ομάδας στο πλαίσιο σχολικής δραστηριότητας
– ενίσχυση της επαφής σχολείων – κοινωνίας.

Το πρόγραμμα είναι παγκόσμιο, βιωματικό και βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη», ενώ απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου – Γ΄ Λυκείου). Η ομαδική δραστηριότητα που προκύπτει,δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρεία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης.  Ταυτόχρονα, μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, οι μαθητές μαθαίνουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρηση.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Οι εκπαιδευτικοί και οι καθηγητές που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, λαμβάνουν πιστοποιητικά συμμετοχής και όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα διαδικτυακό τεστ για το «Εntrepreneurial Skills Pass (ESP)-Πιστοποιητικό Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων» του JA Worldwide, το «πτυχίο μαθητικής επιχειρηματικότητας» που αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάστηκε για το πρόγραμμα με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, προκειμένου, να προταθεί η υλοποίηση του προγράμματος, να ενισχυθεί η συνεργασία με τις επιχειρήσεις και να δοθούν πρόσθετες δυνατότητες στα σχολεία των Τρικάλων.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή