Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Είκοσι δύο νέα οχήματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Πυροσβεστικής

Οκτώ νέα πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων παρέδωσε σήμερα η Περιφέρεια στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας. Ακόμη δεκατέσσερα οχήματα πυροσβεστικού τύπου pick-up 4Χ4,με δεξαμενή νερού 500 λίτρων και για μεταφορά προσωπικού παραδίδονται τους επόμενους μήνες.

Συνολικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει με είκοσι δύο οχήματα τον στόλο της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία με έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Διευθυντή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχου Ευάγγελου Φαλάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Βασίλη Πινακά, των Αντιπεριφερειαρχών Απόστολου Μπίλλη και Κώστα Καλαμπάκα και των Εντεταλμένων Συμβούλων Γιώργου Λαδόπουλου, Απόστολου Κομνού και Στέλιου Δημότσιου.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανανεώνει το στόλο των πυροσβεστικών υπηρεσιών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Σε συνεργασία με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο, τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχο Ευάγγελο Φαλάρα και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επενδύουμε 3,2 εκατ. ευρώ για σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, ώστε οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας να μπορούν να ανταποκρίνονται στον επιχειρησιακό και κοινωνικό τους ρόλο. Παραδίδουμε σήμερα 8 νέα πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και αφρού. Κύριο έργο τους είναι η δασοπυρόσβεση με δυνατότητα να επιχειρούν σε ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Διαθέτουν πρόσθετο-κατάλληλο εξοπλισμό για να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος. Τους επόμενους μήνες και πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου παραδίδουμε ακόμη δεκατέσσερα οχήματα πυροσβεστικού τύπου pick-up 4Χ4, με δεξαμενή νερού 500 λίτρων και διπλοκάμπινα μεταφοράς προσωπικού. Συνεργαζόμαστε διαχρονικά με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας προκειμένου και στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 να ενισχύσουμε με νέο σύγχρονο εξοπλισμό την Πυροσβεστική. Ευχαριστώ όλους τους Πυροσβέστες για το σημαντικό έργο που προσφέρουν τόσο στη Θεσσαλία όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, ευχαριστώ για την άμεση και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών».

Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε σήμερα 8 νέα οχήματα που θα μας βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό του στόλου μας ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Είχαμε 1.550 δασικές πυρκαγιές που έκαψαν περίπου 4.344 στρέμματα, δηλαδή 3 στρέμματα ανά πυρκαγιά. Αν αναλογιστούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 40 και 50 στρέμματα ανά πυρκαγιά τα φετινά νούμερα είναι αρκετά ικανοποιητικά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στόλου μας και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για νέα προμήθεια οχημάτων μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027 προκειμένου να ανανεωθεί στο μέγιστο δυνατό ο στόλος που επιχειρεί στη Περιφέρεια μας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία και τη βοήθεια του στην επίλυση των προβλημάτων μας».

Δείτε το βίντεο:

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή