Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Είμαστε αμείλικτοι στη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας

Μια σημαντική επιτυχία κατήγαγε η Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος με τη συνδρομή στελεχών του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Μαρτίου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά,  την ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις.

Στη διάρκεια της σχετικής επιχείρησης εντοπίστηκαν δυο αποθήκες με παραποιημένα και παράνομα φυτοφάρμακα και σκευάσματα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Τα παραπάνω διαχειρίζονταν οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι τα προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε αγρότες στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι, θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος των σκευασμάτων καθώς και έλεγχος γνησιότητας των ετικετών και των συσκευασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ήδη επιλαμβάνονται για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που έδρασαν τα όργανα της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και τα στελέχη των υπηρεσιών του Υπουργείου στη Θεσσαλονίκη.

«Τα παράνομα φυτοφάρμακα αποτελούν απειλή για τις καλλιέργειες υποβαθμίζοντας την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, αλλά κυρίως για την ίδια την υγεία των αγροτών μας. Θα είμαστε αμείλικτοι σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι έλεγχοι, παρά την κρίση που περνάμε θα παραμείνουν εντατικοί και εξονυχιστικοί», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή