Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ειρήνη Σακελλάρη: Μια αλλιώτικη τραπεζική εμπειρία

   Πορείες στο κέντρο της Αθήνας οδηγούν τις τράπεζες σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, κάτι που μεταφράζεται σε κλειδαμπαρωμένα ATMs. H ώρα 2.20 μ.μ. προχθές και οι συνθήκες επιβάλλουν την επίσκεψη σε ένα κατάστημα μεγάλης συστημικής τράπεζας.

   Ευγενικά ο υπάλληλος εξηγεί στην υπογράφουσα να μην πάρει χαρτάκι για το ταμείο διότι 2.30 το ταμείο κλείνει ερμητικά. Δηλαδή δεν δέχεται νέα συναλλαγή μετά την τελευταία που εξυπηρετεί. Το ίδιο και το μηχάνημα εξυπηρέτησης συναλλαγών εσωτερικά στην τράπεζα. «Από πότε;», ρωτώ εμβρόντητη. Μέχρι σήμερα (σ.σ.: προχθές), αν ήσουν μέσα στην τράπεζα σε εξυπηρετούσαν. Μα από σήμερα (29.10) όχι, και αυτό ισχύει για όλες τις τράπεζες, ήταν η απάντηση.

   Και γιατί; Μα λόγω Εργάνης! Καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεώθηκαν σε πρόστιμα λόγω υπερωριών και καθώς είναι φανερό πως δεν επιθυμούν επανάληψη… πήραν την απόφαση του κλεισίματος νωρίτερα.

   Ασφαλώς οι τράπεζες θέλουν και τα καταστήματα να μειώσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο e-banking. Πλην όμως, αυτοί που δεν χρησιμοποιούν το e-banking, γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν (κυρίως άτομα με προβλήματα ή μεγάλης ηλικίας)… μάλλον θα γίνουν κοινωνοί μιας φυσικής ταλαιπωρίας.

   Η απάντηση βρίσκεται σε κάποια καταστήματα που μένουν ανοιχτά τα απογεύματα. Πλην, όμως, αυτά δεν πραγματοποιούν πάσης φύσεως συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή