Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εισάγουν εργαζόμενους στον Τουρισμό και στο ν. Τρικάλων

Αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων με το υπάρχον διαθέσιμο προσωπικό

Σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο και στον νομό Τρικάλων. Δυστυχώς, και στην περιοχή μας, η διαθεσιμότητα σε ανθρώπινο δυναμικό στον κλάδο του τουρισμού είναι ελάχιστη και σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Για το θέμα μίλησε στο Trikalanews.gr ο γνωστός ξενοδόχος της περιοχής της Καλαμπάκας Ιωάννης Παπαπούλιος, ο οποίος όπως τόνισε, ήδη έχουν απευθυνθεί σε προξενεία άλλων χωρών όπως το Πακιστάν και έχουν κινήσει διαδικασίες για να προσλάβουν αλλοδαπούς. Επίσης, αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και με την Ουκρανία.

Όπως είπε ο κ. Παπαπούλιος, πλέον οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν αφορούν όλο το χρόνο και σε καμία περίπτωση στον νομό Τρικάλων δεν θεωρούνται εποχικές. Ο τουρισμός είναι μια υπόθεση τεσσάρων εποχών πλέον στην περιοχή μας κι αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό αφορά όλη τη διάρκεια του χρόνου. Φαίνεται ότι υπάρχει μια διστακτικότητα από την πλευρά των ανέργων να απασχοληθούν στον κλάδο ενώ όπως επισημαίνει οι εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες πλέον, είναι πολύ καλύτερες από αρκετούς άλλους τομείς και κινούνται αυστηρά στα νόμιμα πλαίσια.

Το πρόβλημα όσο προχωρά η τουριστική ανάπτυξη πάντως, φαίνεται ότι θα απασχολεί όλο και πιο έντονα την περιοχή και τον επιχειρηματικό κόσμο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή