Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκθεση ζωγραφικής στα Τρίκαλα με τίτλο «Ταξίδι στα χρώματα»

Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Δεκέμβρη στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ταξίδι στα χρώματα» στη Scoop Art Gallery που θα διαρκέσει έως την 28η του Δεκέμβρη.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των σπουδαστών της (παιδιών, εφήβων και ενηλίκων). Η Scoop Art Gallery είναι ένας πολυδιάστατος δια-καλλιτεχνικός χώρος ο οποίος αποτελεί ζωντανό πυρήνα τέχνης και δράσης στο κέντρο της πόλης μας. Μιας πόλης με μακρά πολιτιστική παράδοση, την οποία φιλοδοξούμε να ακολουθήσουμε.

Είναι ένας χώρος οικείος, ανοιχτός στη διαφορετικότητα, με σεβασμό στο παρελθόν και ανοιχτή ματιά στο μέλλον.

Δημιουργήθηκε για να στεγάσει την καλλιτεχνική έκφραση από το επίπεδο της έρευνας και διδασκαλίας μέχρι τη στιγμή της εξωτερίκευσης και παρουσίασης. Ο απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη κριτικά σκεπτόμενων και συνειδητοποιημένων δημιουργών και θεατών και κατά συνέπεια η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Βρισκόμαστε εδώ, ανοιχτοί στον εικαστικό διάλογο, πρόθυμοι να συνεργαστούμε με κάθε καλλιτέχνη και να μοιραστούμε σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς πάνω στα θέματα της Τέχνης χωρίς στερεότυπα, αναστολές και κατεστημένα πάθη. Κυρίως, όμως, βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε την καθημερινή ζωή όλων ομορφότερη με φαντασία, χρώματα και δημιουργική έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων μας.

Μετά, λοιπόν, από πολλά χρόνια εντατικές μελέτες και εργασίας- σχεδιάζοντας ρεκλάμες, κάνοντας εικονογραφήσεις βιβλίων αλλά και εκκλησιών και απεικονίζοντας τον άνθρωπο και το περιβάλλον του σε όλες της εκφάνσεις τους- όλη αυτή η πείρα είναι εδώ για να μεταδοθεί στους νέους και στους μεγαλύτερους.

Σε όσους βλέπουν στην τέχνη εκείνη "την κάθαρση" για την οποία μιλούσε ο Αριστοτέλης "την κάθαρση που υπερνικά το φόβο και τον οίκτο, απελευθερώνει τον άνθρωπο και τον σηκώνει πάνω απ' την τυφλή μοίρα" Ενας διάσημος γλύπτης συμπύκνωσε την αξία της Τέχνης σ΄αυτά τα λόγια "Πολλές πολιτείες χάθηκαν, πολλές χώρες σκοτείνιασαν, εκείνο που μένει είναι η ομορφιά της Τέχνης και η Σκέψη".

Πηνελόπη Σχιζοδήμου.

Οι σπουδαστές ¨ Ντήνος Δημητρούλης, Ελένη Καρρά, Βασιλική Κατράνα Μποτσέτου, Σοφία Κατσάνα, Εφη Παπαθανασίου, Σόφη Παπαθανασίου, Νίτσα Μάγγου, Ζωή Τσίνα, Μαρία Φανουράκη, και Θέμης καιΝίκος Χιώτης, Ευαγγελία Καπάκου, Εύη Βράκα, Γιάννης Μαράβας, Εβελίνα Βαρβομπίτη , Θωμάς και Πέτρος Τάπανα, Ευδοκία Τσίγκα, Δάφνη Βαίου, Δημήτρης Καραούλας, Νίκος Κόγιας, Λυδία Γαζέτα, Αλέξανδρος και Κυριακή Ζήντρου, Γιώργος Καλαμάρας, Χρίστος Κόγιας, Αντωνία και Ιωάννα Αμβροσίου
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή