Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι δρομείς στον 6ο Πλαστήριο Δρόμο

Μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου στην Καρδίτσα, με τον 6ο Πλαστήριο Δρόμο, που επανέκαμψε δυναμικά στην δεύτερη, μετά την πανδημία, χρονιά διοργάνωσής του.

600 δρομείς και εκατοντάδες μικροί μαθητές και μαθήτριες έως και 12 ετών, με πολύ διάθεση και κέφι, συμμετείχαν στον ανανεωμένο, οργανωτικά και εμπλουτισμένο κατά μία απόσταση, Πλαστήριο Δρόμο, για να διασκεδάσουν, να αθληθούν ακόμα και να ανταγωνιστούν με την υγιή έννοια του όρου.

Όλες οι ηλικίες ήταν εκεί. Παρέες και κατά μόνας. Ακόμα και ολόκληρες οικογένειες. Απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, έσπευσαν στην πόλη μας για να ζήσουν όμορφες αθλητικές στιγμές αλλά και να γνωρίσουν τον τόπο μας. Εκατοντάδες και οι Καρδιτσιώτες που πήραν μέρος. Όπως κάθε φορά άλλωστε. Δικαίως, λοιπόν, χαρακτηρίζεται θεσμός, καθώς κάθε χρόνο τυγχάνει της γενικότερης αποδοχής.

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ που ήταν οι οργανωτές, έχοντας την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και την συνεργασία αθλητικών σωματείων του νομού, αύξησαν κατά μία τις φετινές αποστάσεις, ενώ οι εκκινήσεις των τριών εκ των τεσσάρων εξ αυτών έγιναν, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, από την κεντρική πλατεία.

 

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Η πρώτη εκκίνηση που δόθηκε, περίπου στις 9 το πρωί, ήταν από την οδό Καραϊσκάκη για τον δρόμο των 1.000 μέτρων που συμμετείχαν τα μικρά παιδιά, έως 12 ετών.

Οι νικητές

1000μ. αγόρια
Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Χρήστος Παπαδόπουλος
Σπύρος Παπακώστας

1000μ. κορίτσια
Αγγελική Αναστασοπούλου
Μελίνα Παπακωνσταντίνoυ
Μελίνα Κουρδή

 

 

Μισή ώρα αργότερα, από την κεντρική πλατεία ξεκίνησαν οι 73 δρομείς του ημιμαραθωνίου (21.097 μέτρα) και των 10.000 μέτρων (147 συμμετέχοντες). Με τους πρώτους να ανεβαίνουν μέχρι την αναρρυθμιστική λίμνη πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής και τους δεύτερους να φθάνουν λίγο πριν την διασταύρωση για Ξινονέρι και εκεί να γυρίζουν προς Καρδίτσα παίρνοντας τον δρόμο για την πλατεία και τον τερματισμό.

Νικητής του ημιμαραθωνίου ήταν ο Λιάκος Παναγιώτης με χρόνο 1,18.24, 2ος ήταν ο Φιλιππιδάκης Κώστας με χρόνο 1.20.43 και 3ος ο Παπαθανασίου Ελευθέριος με χρόνο 1.23.11.

 

 

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Δρουδάκη Ανδριάνα με χρόνο 1.40.57, 2η ακολούθησε η Σπύρου Βάνα με χρόνο 1.43.17 και 3η η Μπάτζιου Ιωάννα με χρόνο 1.46.45.

Δείτε αναλυτικά όλους τους χρόνους από τους συμμετέχοντες στα 5 χλμ, 10 χλμ και ημιμαραθώνιο εδώ.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την εκκίνηση των δυο μεγαλύτερων διαδρομών, δόθηκε η εκκίνηση για τον δρόμο των 5.000 χιλιομέτρων με 380 συμμετέχοντες, επίσης από την κεντρική πλατεία, με τος συμμετέχοντες να φθάνουν στο ύψος του νοσοκομείου, όπου και έκαναν αναστροφή και πήραν εκ νέου πορεία προς το κέντρο της πόλης.

 

 

Καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής (πλατεία-αναρρυθμιστική λίμνη) ήταν έντονη η παρουσία της τροχαίας Καρδίτσας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν εθελοντικές οργανώσεις και μεμονωμένοι εθελοντές για την αίσια έκβαση και των τεσσάρων δρόμων, όπως και την κάλυψη των αναγκών των συμμετεχόντων.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή